Hranaři

38%
Hranaři
Dva manželské páry - Hložovi a Slámovi, žijí poklidný podnikatelský i rodinný život. Hložová (Kateřina Brožová) se Slámovou (Vilma Cibulková) mají agenturu s VIP hosteskami, Hlož (Saša Rašilov) šéfuje prosperující bezpečnostní agentuře a Sláma (Miroslav Etzler) vlastní úspěšnou stavební firmu. Sláma se rozhodne pro velkou hru – v soutěži o obří stavební zakázku naruší zaběhnutý systém, z  toků peněz už nebude „krmit“ nikoho dalšího. Do přípravy této vzpoury namočí i nic netušícího přítele Hlože. Odhodlaný Sláma však neodhadne, na jak nebezpečnou hranu vstupuje. Stavební zakázka je totiž životně důležitá pro Spolek pěti, kterým „slouží“ radní s přezdívkou Lulu (Jiří Langmajer). A Lulu musí zajistit, aby byl Sláma ze hry venku, za každou cenu. Rázem se ocitáme ve světě odposlechů, sledování, kompromitujících materiálů, likvidačních příprav a dokonce i nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nevěří nikomu. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše jakoby zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop (Jan Tříska). Proč a pro koho asi?



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1
Hranaři jakožto první a prozatím i poslední film Tomáše Zelenku rozhodně žádnou slávu do světa filmu neudělal. To co předváděli herci na plátně a vlastně celý scénář je na úrovní Béčkových filmů,které si v America normálně zaslouží vyjít rovnou na dvd,ale jen u nás je možné,aby něco takového šlo i do kina. Čeští filmaři celkem zvládají historické snímky,ale jak se jedná o něco jiného,tak je problém. Thriller a Horor jsou v naších končinách stále zapovězené žánry a jen málokdy se objeví něco ucházející kvality.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
1
Po předlouhé době opět   někoho napadlo natočit ryze   český thriller z českého   prostředí. A opět to byl   špatný nápad. Jednoduše   řečeno: Když to neumím,   tak to nedělám! Není tu   hlavní role, není tu   záporná role, není tu   napětí, není tu drama,   nehláškuje se tu,   seriálovým hercům se to   prostě věřit nedá. Má to   vůbec nějaký děj? Žádný   jsem nezaznamenal. Nuda, nuda,   samá nuda. Zlatý major   Kalaš, to byla jiná škola.   Současní tvůrci kriminálek   a thrillerů by se měly   nejdříve přiučit od   filmařů z dob normalizace a   pak se do toho pustit. Jinak   je to zbytečná ztráta času   a filmového materiálu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct.

Dodatečné informace

Původní název:
Hranari (více)
  • Česká republika Hranaři
  • Česká republika Hranari
Premiéra v ČR:
1. 12. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Čeština:
Hranaři je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění