Schmitke

58%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Hezká hra na film, bohužel chybí nějaké zastřešení a nakonec se až moc odhalí, že tohle bylo čistě blbnutí na efekt. Přesto je mi ten film velmi sympatický. 3 a 1/2
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Blair Witch + Twin Peaks po česku/německu, vůbec ne špatné, cením. One man show pro P. Kurtha, výborně obsazeno a zahráno, více takových koprodukcí.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Napadá mě především atmosferičnost jako nejdůležitější aspekt snímku. Dokonale provedená mystická atmosféra, hraničící s hororovými prvky. Rozšířené charakterizování jako český (něměcký) Lynch je naprosto v pořádku. Což je ale taky poněkud problém, nebo aspoň pro mě, protože to celé vlastně nemá žádný děj, který by se hýbal kupředu a hlavně rozplétal klubko tajemství, kterým je obestřená pochmurná krajina Krušných hor i příběh německého inženýra, ztraceného v událostech a podivném prostředí cizí země. Jak jsem při sledování s rozkoší nasával tu neuvěřitelnou mystičnost snímku, tak jsem naopak byl stále více zklamáván příběhovou stránkou a řekněme, že tak od poloviny jsem konstatoval, že jsem z toho totálně blbej. A ještě blbější jsem byl po skončení příběhu. Asi jsem se snažit to celé brát moc doslovně a měl jsem to brát spíš jako metaforu nebo jen prostředí pro niterní příběh hlavního hrdiny, ale přiznám se, že jsem tím byl nakonec zklamaný. Lynch není přesně můj šálek čaje, takže jsem podobně narazil i tady. Ovšem ta atmosféra...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
jeden ze zajímavějších českých filmů poslední doby...vtiponý....a asi se moc lidem nebude líbit, dost drně ukazuje naši zemi ...zemi buranů :)
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Velmi povedená záležitost. První "polovina" oplývá situačním humorem na německé scéně. Ta druhá-česká část je mysterióznější. Je to poměrně malý film, ale režisér je příslibem do budoucna. Těším se na jeho další projekty a věřím, že mezinárodní štáb a herecké obsazení bude pravidlem.
Fricino
Fricino
501 bodů
0.5
Takovou sračku jsem ještě neviděl.
cesnecka
cesnecka
83 bodů
4
Film nebyl můj šálek čaje. Děj byl nudný, dlouhý a závěr film příliš nepozdvihl.
katrin.ka
50 bodů
6
skvělá kamera, částečně díky jedinečným exteriérům. dobré herecké výkony - výborný především Peter Kurth, ale taky třeba Jakub Žáček nebo Petr Vršek. Role Petra Vrška je zábavná, ale zábavné jsou i epizody slečny z hospody (jméno jsem zapomněla) nebo štamgasty (stejný problém se jménem). slušná kamera i muzika. děj je tak trochu haluz.