Utopenec na útěku

66%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Jedna z lepších parodií ( nepočítám Bláznivou střelu) ve kterých účinkuje Leslie Nielsen. Vlastně je to jeho poslední solidní kousek a poté už následovaly jen filmy průměrné až podprůměrné. Utopenec paroduje hlavně uprchlíka a daří se mu to dokonale. Smíchy jsem se válel po zemi,když Leslie začne pronášet moudra s kamennou tváří. Richard Crenna je v tomto filmu taktéž dokonalý a každou scénu ve které se objeví si krade pro sebe. Já se vždy královsky bavím a doporučuju všem,kteří mají aspoň nějaký smysl pro humor.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Koukatelná parodie s Leslie Nielsenem, která neurazí a trošku osvěží vzpomínky na výtečné Naked Gun(s)...6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Poslední zlatý výstřel jedné velké éry skvělých filmových parodií. Dějová osa vtipně reflektující Uprchlíka funguje doplněna o bezpočet dalších odkazů bravurně, fórů je na tak krátký časový rozsah neskutečné množství a hlavně, většinu z nich lze považovat za výborné až geniální (záleží samozřejmě hodně na tom, jak dobře znáte či neznáte filmy, na které se právě odkazuje). Romantická linie sice postrádá šmrnc a nápad, ale chvilky bezpředmětného žvatlání zase bohatě vynahrazuje jednak stoprocentně účinný výkon Leslieho Nielsena, a také dokonalý Richard Crenna, který si v roli Tommy Lee Jonese krade pro sebe každou scénu, v níž se objeví. Sobecky zastávám názor, že koho Utopenec svým obsahem nepobaví, ten má coby filmový fanoušek ještě na čem pracovat :-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Bláznivé parodie na různé známé filmy.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
2
Téměř každý z filmů, které parodují jsou pro mě něčím vyjímečný, jenže namísto aby to vzdávalo těmto značkám holt a jako celek i smysl, vychází z toho tohle cosi. Nerozesmálo, nezaujalo.. Na míle za Bláznivými střelami. 20%
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Netroufám si spočítat (a už vůbec ne vyjmenovat) všechny filmy, které si Pat Proft vybral jako terč své parodie. Ale je to skvělé. Od začátku až do konce a dokonce i během titulků se divák baví (pokud chce). (20.9.2021)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Myslím, že tohle byla poslední obstojná parodie s typickým Nielsenem v hlavní roli, kterému skvěle sekunduje Crenna. Ovšem s Bláznivými střelami nesrovnatelné. I zde se sice objevuje kopa vtípků, situací, ale některé působí trapně až idiotsky. Ale stále jde o koukatelnou a tu lepší parodii ve srovnání s dnešními "date movie" a hromadou dalších špatných variací a snahy o parodii.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Výborná komedie,která pobaví a každá scéna byla perfektní díky skvělému Leslie Nielsenovy a výborné postavě Richarda Crenna alias (Tommy Lee Jones) UPRCHLÍK. Pat Proft chtěl diváka "zasáhnout" a pobavit, mě "trefil" :))