Hlava nad vodou

61%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Povedená černá komedie, která nejvíce dojíždí na svou zbytečnou překombinovanost. U nás je Hlava nad vodou překvapivě celkem neznámým filmem a je to velká škoda, protože se snímek muže třeba pochlubit nádhernou a zábavnou Cameron Diaz v hlavní roli. PS: jedná se o remake - originál je z roku 1993 a vznikl ve Švédsku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Jedná se o americký remake koprodukčního snímku Norska a Švédska ' Hlava nad vodou' (1993). Hollywoodští tvůrci neudělali nic jiného, než že daný scénář prostě bez zábran natočili znova. Nic neubrali, nic nepřidali. Jen a pouze věrná kopie. Pro diváky neznající právě onen originál, se bude i tento snímek jevit jako naprosto úžasné thrillerové drama, kdy ani divák samotný do poslední chvíle neví na čem je. Příběh obsahuje tolik zvratů, až je div, že z toho nevznikl zmatek. Jak už to u remaků bývá, mají stejný princip jako originály. Je to ale houby platné, když už tomu chybí patřičná šťáva. Takže se i tento snímek žánrově prezentuje jako černá komedie, což opětovně záleží na tom, jak se k tomu divák postaví. K pousmání tady toho skutečně ani tentokrát moc není. Takže tu máme jedno záhadné úmrtí a jde jen o to, kdo je vrahem a proč. Každou chvíli to vypadá, že je vrah vývojem událostí odhalen, aby to záhy nakonec všechno bylo jinak. Nebo ne? Cesta k rozuzlení je skutečně strastiplná. Vynechat takový snímek by byla škoda, avšak svou neblahostí nelze jinak, než doporučit originál.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Solidní nezávislá komedie, která je hodně černá. Keitel s Diaz jsou nečekaně zajímavým párem. Jako jednohubka dobré na smlsnutí!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Vskutku zábavná černá komedie, která na můj vkus má až přespříliš dějových zvratů, ale jsou jednoduché a v ději jsem neztrácel, navíc je zde k vidění skvělý herecký výkon Harvey Keitel, kerej když se zde napije tak nemá chybu a je přímo šílenej. Cameron Diaz je zde spíše na ozdobu tak jako v každém filmu, protože jako herečka nic moc, ale dobře se na ní kouká.