Lola běží o život

77%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Film se mi líbil moc. Dívka, která se snaží pomoci příteli v nouzi.. to by nebylo tak převratné. V tomto filmu se to stane třikrát a pokaždé jinak, stejně tak to pokaždé jinak dopadne. Film je doplněn perfektní hudbou ( nebo alespoň pro tento film perfektní ). V příběhu potkává vždy stejné lidi a ti pokaždé dopadnou jinak. Hodně zajímavý snímek, který mě nenechal vydechnout. Chválím.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Co kdyby se určité události v životě odehráli jinak? Dopadli by stejně? Tak s takovou myšlenou si pohráli tvůrci tohoto úžasného snímku, který svým pojetím doslova vyráží dech. Strhujícím tempem plné energie podtrhnutou vynikající elektronickou klubovou hudbou se odehrává jednoduchý příběh, a to hned ve třech rovinách. Použit je videoklipový styl a tím i díky hudebnímu žánru ,techno, přidává na atraktivnosti originality. Obraz i zvuk se tu přísně doplňují a neškodí ani kreslená animovaná část. Šokuje fotografická prezentace osudů jistých lidí, se kterými se Lola setká. Tenhle film je neskutečně nadupaný energií, a to doslova. Franka Potente je v techno stylu suprová a její výkon uvěřitelný. Vynikající režijní práce Toma Tykwera, který si napsal i scénář. Klobouk dolů, jeho výtvor je prostě THE BEST.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Chytrý nápad, který na poli rozumné stopáže jedině baví. Mohlo to být možná ještě o něco promyšlenější a nápaditější, ale to na čtyřech hvězdách nic nemění.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Tykwerův kousek neztratil ani po 10 letech nic ze své rychlosti a patří pořád mezi to nejlepší, co starý kontinent v posledních letech vyprodukoval. 9/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kombinace hraného a animovaného filmu se zběsilým tempem a červenými vlasy Franky Potente se staly hlavní devízou tohoto celosvětově mimořádně úspěšného filmu. Lola má neuvěřitelné tempo, které je prokládáno taneční hudbou a svědčí tak o tom, že tentokrát režisérské otěže svíral Tom Tykwer zatraceně pevně a po právu se stal mezinárodním režisérem s kterým se začalo počítat. Tykwer ve formě snímku pracuje s redukcí obrazu, zrnitými ručními záběry videokamery i klasickým filmovým materiálem. Od podobně laděných snímků Lola běží o život obsahuje pevně danou vnitřní strukturu a skutečně působivé herecké výkony. Tři dvacetiminutové příběhy pak nabízí tři alternativy konců, z nichž ten finální divákům vykouzlil na tváři ten úžasně ,,nablblý“ výraz spokojenosti. A nebylo jich zrovna málo. V Německu se Lola stala jedním z nejnavštěvovanějších filmů roku a obrovský úspěch měla i v zahraničí.
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Když sleduje člověk tenhle sebevědomý filmařský koncert, který sice kdovíjak neřeší nějaké pevně zcelující vypravěčské schéma, ale svými žánrovými a formálními hrátkami je jedním z nejvýraznějších autorských projektů své doby, říká si, proč to proboha takhle nejde i u nás. Film, z něhož dělají neúprosný soundtrack, promyšlené střetávání několika postav v nepříliš složité spirále a megavtipné fotografické koláže neutuchající gejzír dynamické černohumorné zábavy. Uhrančivá Franka Potente navíc v úloze, v níž by v tradičním sprintu na dva kilometry rozcupovala i Toma Cruise...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6
Až moc experimentální, bez jediného ohlédnutí na diváka. Rozdělení na tři odlišné varianty sice zkouší být variací na časové smyčky, ale tam, kde jiné filmy dokáží díky rychlým scénám a momentům držet krok, Lola strádá. Možná by to chtělo kratší úseky a dát jich víc, ale takhle se skoro děj nikam neposune, načež i postavy nejsou kdo ví jak zajímavé a fandit jim bylo vcelku obtížné.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Hodinu a něco dlouhý videoklip 3x za sebou a 3x jinak. Tohle mě prostě bavilo. Je to svižné, kamera je výborná, střih je výbornej, Franka Potente je hezká, ale nemůžu dát plných 5, z důvodu mé averze vúči německé kinematografii.
Cettlovka
5 032 bodů
8
Ale jo, tenhle film je docela pěkný.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7.5
Film ďábelský jako vlasy hlavní hrdinky. Tykwer jede jako na horské dráze a po Lole už vůbec nevím, co od něj mám čekat dál. Snímek naprosto odlišný od většiny ostatních. Snímek, který běží jako splašený a přesto vás nechává obdivovat všechny ty drobné i větší režijní nápady, které se střídají rychlostí střely. Atmosféru potom umocňuje všudypřítomná tepající hudba. A ty vlasy... ty vlasy!