Polski film

61%
Polski film
Film o tom, jak se točí film se známými herci, spolužáky z JAMU - Tomášem Matonohou, Pavlem Liškou, Josefem Poláškem a s neznámým hercem Markem Danielem. Bizarní a absurdní formou humoru vzniká film, který produkuje Matonoha a režíruje kolega Jan Budař. Námět filmu není důležitý tak, jako to všechno okolo. Fikce se prolíná s realitou, přičemž nikdo nemá tušení, co je pravda a co smyšlenka. A tak se tu mísí prvky komediální, dokumentární, dramtické a mystické.



Recenze: Polski film

Kinobox.cz
60%

Naštěstí až do konce jsou všichni herci skvělí a mají mezi sebou obdivuhodnou chemii. Jenom škoda, že někoho okolo poloviny filmu přestalo bavit psát scénář a zbylou hodinu nechal všechny náhodně improvizovat... Pokud vám Soderberghův Full Frontal přišel aspoň trochu snesitelný, budete mít zřejmě na Polski film (2012) podstatně jiný názor, než já.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
V první řadě to nevnímám jako mnohovrstevnatý film - je tu jedna vrstva, jen je záměrně rozestíraná. To nemyslím ani trochu jako výtku, jen se nekoná žádné přeskakování z vrstvy do vrstvy jako v Inception, přitom reakce vyvolávají takové očekávání. Jinak je to rozhodně na naše poměry živá podívaná, i když potenciál se rozhodně nepodařilo naplnit. Především jsem měl pocit, že si Polským filmem spíš všichni svůj status potvrzují, namísto proklamovaného vyvracení (podobným způsobem, jako když si Woody Alen myslí, že když ve svých filmech do nekonečna opakuje, že si uvědomuje vlastní krizi, získává odpustku za mizerné výkony z posledních let až desetiletí). Jedno se ale tvůrcům povedlo - nevím, co si o tom mám myslet. Přijde mi jako moc snadné ten film odsoudit i odpustit mu nedostatky. Pod tři a nad čtyři bych nešel, ale vybrat mezi těma dvěma hodnoceníma je obzvlášť těžké.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Havlát na hrad, Liška k holiči a kdo by nechtěl szukat Kaťu Zawadsku, když ty "naše filmy jsou pro Poláky taková španělská vesnice." Český film roku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
1
Jeden z nejhorších filmů, které při nejlepší vůli prostě nelze dokoukat. Nevím co to je, proč se to tak jmenuje, o čem to je. Horší než Díra u Hanušovic a to je peklo!

Dodatečné informace

Původní název:
Polski film (více)
  • Polsko Polski film
Premiéra v ČR:
12. 7. 2012
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Polsko, Česká republika, Česká republika

Powered byJustWatch