G.I. Joe: Odveta

64%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
G.I Joe si přibrali do party The Rocka a Bruce, na kvalitě se to ale nepodepsalo. Druhý díl se nese v duchu toho prvního a je to stále stejná snůška frází s americkým koncem a béčkovými prvky. Akce je ovšem opět skvělá a některé scény berou dech. Je to další jízda, kde je povoleno vypnout mozek a kochat se akcí. Dobré - 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Elitní vojenská jednotka, složena z nejlepších bojovníků známých jako G. I. Joe (Global Integrated Joint Operating Entity), je nasazována všude tam, kde běžná armáda nestačí. Už komiks obsahující dobrodružství těchto vojáků dokázal zaujmout, což se mimo jiné projevilo i faktem, že nejeden kluk toužil vlastnit figurku alespoň jednoho z nich. A tak celovečerní film ´G.I. Joe´ (2009), s podtitulem 'Vzestup Kobry, byl toužebně očekáván. No, a zrovna nejlépe to nedopadlo. Přesto se tvůrci pustili do dalšího filmu a svým způsobem se jedná o malinký restart, i když ne úplně přímý. Ono už stačí se jenom podívat, kdo všechno z původní party zůstal. Nejdůležitější je tak plná pozornost úvodu příběhu dávajíc dohromady určitou skládanku co, kdo a proč. Kobra zůstává jako hlavní nepřítel, ale ještě je tu někdo další. A nic proti ničemu. V rámci scénáře a hlavně očekávané akce se snímek jeví daleko lépe než předchůdce. Akce je pevná už v kramflecích a i na choreografii se dal patřičný důraz. Avšak co se týče CGI efektů, místama se to opět až neuvěřitelně přehání. Každopádně je atmosféra o něco temnější a děj v rámci komiksové předlohy žánrově zajímavější. Pozornost na sebe strhává hlavně Dwayne Johnson, který je už v rámci akčních filmů ustáleným standardem. Oproti jiným snímkům, jako je třeba ´Doom´ (2005), ale nic nového či jednoznačného nepřináší. Snímek na základě komiksu jako obvykle nic moc, ale jako prostá akční žánrovka o nějaké další zvláštní skupině proti zločinu v ryze popcornové kabátě stojí za úvahu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tak nějak jsem se těšil na pořádný akční výplach, ale tohle je dost nezáživná nuda (i přes celkem častou akci), která prvnímu dílu nesahá ani po kotníky.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Stejná konina jako jednička, jen o poznání méně popcornová a infantilní, leč s několika opravdu nabušenými akčními sekvencemi. Do obsazení přibyl Willis a The Rock, ale ani tak se to po celou dobu nepřehoupne do výrazně lepšího průměru. V podstatě se nedivím, že to celé skončilo. Popojedem.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Porovnávat nebudu a ani nechci. Dostatečně akční film, ale né až tak že bych se rozplýval. Film mě zabavil a snad jen ty akční scény při kterých je
  • akce
  • kamera
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
brainless fun a vacsia zabava ako jednotka i vdaka mega-borcovy The Rockovy (moj man crush). akcia je totalne prepalena, ale stale komixovo zabavna. willis je tu len na skok a pri srdci trhajucom prejave tej mladej kocky som si tukal na celo preco sa snazia do bezmozgoveho popkornaku natlacit emocie...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Plastoví vojáčci číslo 2, tentokrát ochuzeni o mladíčka Tatuma, který kapituloval na pozici rychlého odchozího, zato posíleni charismatickou mlátičkou Dwaynem "Rockem" Johnsonem a zkušeným Brucem Willisem. Právě čachry s obsazením jsou asi největší výhodou dvojky, díky čemuž i tak ploché postavy, jako Firefly a "ta sexy agentka v červených šatech" stojí aspoň za zmíku. Akce je adekvátní, i když režisér nezapře své taneční kořeny, efekty takové, jaké se na blockbuster sluší, 3D nerušivé, humor, když už nic, aspoň neurážející a z mrtvých tu krev neteče. Willis je v těch pár čestných minutách, jež mu filmaři dopřáli, víc McClane, než v celé páté Smrtonosné pasti a záporáci jsou zábavní, díky čemuž si nakonec většina diváků nejspíš odnese z filmu o něco lepší pocit, než z jedničky (a to i přesto, že to byla podobná blbina).
p.a.douch
p.a.douch
8 339 bodů
8
Je to blbost? Je! No a co? Vypnout hlavu a sledovat děj, to je oč tu běží. Je to film jehož předlohou jsou figurky a komiksy. Tak co čekáte za veledílo? Mně se film zamlouval. Dějově to odsejpá. Bitky jsou dostatečně akční. Tak komu nejde o intelektuální žvásty a hlubokomyslné úvahy nad špatností světa, mrkněte se na to. Když se Vám to nebude líbit, vypnout to můžete vždycky.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Mega hlučná ultimátní akční podívaná? Ano, ale spíše mnoho povyku pro nic. Klasický příběh o zaporácích, kteří chtějí zničit svět a partě supervojáků, kteří jsou vyzbrojeni nejlepší palebnou i sečnou silou, a pomstou hnaní vpřed se jim to budou snažit překazit. Bylo tam vidět i něco málo choreografie, které si už Jon Chu užil v předchozích jeho (tanečních) filmech. Ale jedno musím uznat, bylo to docela dost slušně natočené. Stejně nejlepší byla hudba, ta se mi fakt líbila.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Tohle byla hrůza. Kam se poděli všichni z jedničky? vždyť ta byla tak úžasná, ale dobře. Dal jsem šanci i novému obsazení. Jenže to nemělo žádnou jiskru. Dwayne hraje drsňáka, ikdyž to má být i trošku sranda právě jako jednička, nebo jsem v to aspoň doufal. Akce byli nudný, výbuchy nic moc. Příběh byl, předem jasný pro ty co viděli jedničku, takže taky žádný překvapení. Jen proto, že jednička byla skvělá, tak dám tři hvězdy a taky proto, že Adrianne Palicki je tam prostě sexy a byla jediná proč sem se na to díval až do konce.