Impérium - Mafie v Atlantic City

81%
Impérium - Mafie v Atlantic City
Plakát traileru

Nový americký seriál s originálním názvem Boardwalk Empire, realizovaný v produkci HBO, se odehrává v době prohibice ve dvacátých letech minulého století. Na gangsterské kronice uváděné pod českým názvem Impérium - Mafie vAtlantic City,spolupracoval renomovaný Martin Scorsese. Jeden z nejuznávanějších amerických filmařů se podílel na scénáři i na produkci seriálu a režíroval jeho úvodní epizodu. U příležitosti zářijové premiéry díla na amerických obrazovkách Scorsese prozradil, že o spolupráci s HBO uvažoval už dávno. Mnohé ze seriálů z produkce HBO označil za “inteligentní, promyšlené a brilantně realizované”. Podle Scorseseho znamenají “nové možnosti pro vyprávění příběhů.”

Hlavní postavu pochybného politika Enocha “Nuckyho” Thompsona, inspirovaného skutečnou postavou E.N. Johnsona (1883 - 1968), který byl nekorunovaným vládcem podsvětí Atlantic City, ztvárnil Steve Buscemi. Ten prohlásil, že jde o jednu z nejlepších rolí jeho kariéry. Podle jeho slov byl Johnson “dvojjakou postavou s temnými stránkami, ale i se spoustou humoru a dobrým srdcem”. Seriál oživuje i postavy nechvalně proslulých gangsterů, jakými byli například Lucky Luciano, či Al Capone. Scénář dramatu, inspirovaného stejnojmennou knihou Nelsona Johnsona, napsal Terence Winter, autor slavné mafiánské ságy Rodina Sopránů. (oficiální text distributora)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Po nějaké době jsem se zase jednou vrátil k seriálům. U Boardwalk Empire mě nalákalo hlavně Scorseseho jméno, jež se skutečně stalo zárukou kvality. Pokud je tu něco vyloženě špatně, je to jen stala režisérů se Martymu až moc podobat, což někdy dost bije do očí a jistá sázka na jistotu co do vývoje postav i děje. Ty ovšem musejí být odpuštěny velké většině seriálů, protože co si budeme nalhávat, cílem jedné epizody je primárně nalákat na tu další. Vznikl každopádně výborný seriál s takřka filmovým vzhledem, který táhne silný dohled a Buscemi.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
První tři série jsou perfektní. Čtvrté chyběl záporák Rossetiho formátu a poslední pátá (a jen osmidílná) mi už přišla chvilkama scénaristicky bezradná. Celkově ale zatraceně návyková pecka, po které mi bude celkem smutno. S01 9/10, S02 9/10, S03 8.5/10, S04 7/10, S05 7/10.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Já osobně si myslím, že takovýto seriál, o mafii ve dvacátých letech 20. století, je velmi těžké natočit. Už jen pro tu reálnost dobových věcí. Tady se to ovšem podvedlo dokonale po všech směrech. Opravdu ta atmosféra celého seriálu je nejlepší, co jsem kdy zažil. K tomu životní role Steva Buscemiho a dalších skvělých výkonů které jen umocňují zážitek při sledování. Martin Scorsese je záruka kvality, to už je jasná záležitost. HBO si opravdu nechá záležet na svých seriálech, a to je moc dobře. 80%.

Dodatečné informace

Původní název:
Boardwalk Empire (více)
  • USA Impérium - Mafie v Atlantic City
  • USA Boardwalk Empire
Země původu:
USA

Podobné


Powered byJustWatch