Můj pes Killer

46%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Dost nedoceněný film; nepleteme-li si přirozenost s neumětelstvím (a o nedostatek herectví tu opravdu nejde), najdeme v něm i to prvoplánově nevyslovené. Ale Troškovi fandové si tentokrát v kině ani u videa fakt nepošmáknou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
Slovenští tvůrci se tentokrát trefili do černého. Drsný syrový příběh ze současnosti dává zabřednout do kruté reality dnešních dnů. Chudoba a xenofobie společnosti ke všemu možnému dávající všanc nelehkému žití. Rasizmus z toho vyvěrající už je jen třešničkou na dortu. Režisérce a scenáristce v jedné osobě se podařilo zachytit skutečný život obyčejných lidí bez bázně a hany. Kritický příběh hodný k zamyšlení. Polodokumentární kamerou je sledován jeden den osmnáctiletého Marka se všemi aspekty netolerance a zoufalství. Celé je to koncipováno s pohledu třetí osoby, což jednoduchou kamerou a dlouhými záběry evokuje pocit, jakoby byl divák přítomen celé události. Jelikož jde o artový počin, není snímek pro každého.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Má ten film tiež svoje scenáristické muchy, ale oveľa menej rozpačitejšie než Šulíkov Cigán, takže lepší priemer v súčasnej slovenskej kinematografii. Ináč dosť realistická sonda do hlavy človeka, ktorý v nej má namiesto mozgu kognitívne hovno.
beseda
beseda
1 931 bodů
4
Docela zajímavý námět, ale strašlivě utahaný film! Nejvíce mě pobavila scéna kdy "hooligans" paří v bytě na skladbu "Žijeme len raz" :-)) - za to je ta druhá hvězda. Mé hodnocení: 40%. Viděno: 17.03.2013 (Febiofest / porotce).
Korben
Korben
965 bodů
1
Pseudointelektuální kokotina, která vyhrává na festivalech ceny. Díky, nechci, mám radši filmy, kde je skutečná kamera a herecký výkony a ne tohle ochotnický divadlo, vyvažující nedostatky uměleckou nálepkou. Fuj, proto nejezdim na fesťáky.
hellenak
7 bodů
:) byla jsem na premiere a je to zvlastni film. Myslim, ze stoji za to se na nej podivat... jen tak cenu neziskal :)