Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

74%
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
Děj filmu se odehrává v časovém období, které těsně předchází začátku stejnojmenného seriálu, který uvedla TV Nova v roce 2010. Ten začíná momentem, kdy jeho hrdinové řeší, zda splní poslední přání zesnulého trenéra Pepika Hnátka a vysypou jeho popel do středového kruhu houslického hřiště. Na vlastní oči tedy poznáte člověka, který pro fotbal žije a neváhal by pro něj i zemřít. Pepik Hnátek (Miroslav Krobot) má plot ve sparťanských barvách, notýsek plný taktických poznámek a trauma z toho, že Houslice nikdy nepostoupily do Kraje. Trenér je ale přesvědčený, že když budou hráči, včetně servilního kapitána Luňáka, hvězdy týmu Kužela a brankáře Káji, plnit jeho pokyny, úspěch se dostaví. Jenže život není jen o brankách a bodech, ale i o nemocných srdcích, porouchaných drážních signalizacích a kolotočářích, kteří obsadí hřiště a nechtějí se hnout. Ve filmu uvidíte skoro všechny oblíbené seriálové hrdiny, včetně Hnátkovy starostlivé manželky Antonie  a fotbalových šíbrů, předsedy Orla pokladníka Hovorky  a sexuálně zdatného zdravotníka Větvičky.



Recenze: Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

Kinobox.cz
85%

Ale stejně jako u Formana i tady je to jen zdání, pouhé mimikry ve skutečnosti velmi pečlivě staveného příběhu o jedné velké lásce (k fotbalu) a jednom velkém (manželském) odpuštění. Jeho rovina je tak jemná a přitom tak silná, že nemůže neoslovit ani vyloženého cynika.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Okresní přebor je obrovské zjevení v seriálové tvorbě a já si ho úplně zamiloval. O to větší radost jsem měl,když jsem zjistil,že na seriál naváže i jeden celovečerní film ve kterém nám bude představena postava legendárního trenéra Pepika Hnátka. Film pokračuje v nastolené kvalitě a dobře se kouká na staré známé tváře ze seriálu. Nejlepší postavou je pro mne Jirka Luňák skvěle ztvárněný Ondřejem Vetchým. To samé platí i pro Miroslava Krobota,který si s rolí Hnátka poradil na výbornou. Jak seriál,tak film neskutečně věrně vystihly život na vesnici a prostředí venkovského fotbalu. Kdo bydlí na vesnici,tak ví o čem píšu. Jan Prušinovský je výborný režisér a jeho další tvorbu si nenechám ujít.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Moji oblíbení herci v protiúkolech (jedničky Krobot, Vetchý a Sobota!!!), atmosféra a duch starých "čecháčkovských" parádních bijáků Papouška a Formana na chvíli vzkříšena. Kdo někdy sledoval nedělní mač na vesnici, rozumí a chápe. Skvěle se bavím i napopáté.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Seriál Okresní přebor jsem přehlížel. Fotbalista nejsem a na seriály se moc nedívám. K jeho shlédnutí mě donutil až film, který následoval po seriálu, ale vlastně se odehrává před ním. Je to taková fotbalová klasika, kterou vzal do ruky hladový scénárista a vzal k tomu správnou partu herců. Pěkná "blbost" :)

Dodatečné informace

Původní název:
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (více)
  • Česká republika Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
  • Česká republika Okresný prebor - Posledný zápas Pepika Hnátka
  • Česká republika Sunday League - Last Match of Pepik Hnátek
  • Česká republika Sunday League - Pepik Hnatek's Final Match
Premiéra v ČR:
29. 3. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch