Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

74%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Okresní přebor je obrovské zjevení v seriálové tvorbě a já si ho úplně zamiloval. O to větší radost jsem měl,když jsem zjistil,že na seriál naváže i jeden celovečerní film ve kterém nám bude představena postava legendárního trenéra Pepika Hnátka. Film pokračuje v nastolené kvalitě a dobře se kouká na staré známé tváře ze seriálu. Nejlepší postavou je pro mne Jirka Luňák skvěle ztvárněný Ondřejem Vetchým. To samé platí i pro Miroslava Krobota,který si s rolí Hnátka poradil na výbornou. Jak seriál,tak film neskutečně věrně vystihly život na vesnici a prostředí venkovského fotbalu. Kdo bydlí na vesnici,tak ví o čem píšu. Jan Prušinovský je výborný režisér a jeho další tvorbu si nenechám ujít.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Moji oblíbení herci v protiúkolech (jedničky Krobot, Vetchý a Sobota!!!), atmosféra a duch starých "čecháčkovských" parádních bijáků Papouška a Formana na chvíli vzkříšena. Kdo někdy sledoval nedělní mač na vesnici, rozumí a chápe. Skvěle se bavím i napopáté.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Seriál Okresní přebor jsem přehlížel. Fotbalista nejsem a na seriály se moc nedívám. K jeho shlédnutí mě donutil až film, který následoval po seriálu, ale vlastně se odehrává před ním. Je to taková fotbalová klasika, kterou vzal do ruky hladový scénárista a vzal k tomu správnou partu herců. Pěkná "blbost" :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vtipná čast velmi zvládnutá, dramatická ne tak moc. Pořád mi není úplně jasné, jestli jde o karikaturni zobrazení se zbytecnými vážnostmi, nebo to mám vnímat kompletně seriózně. Každopádně je to mišmaš, a to je škoda. Proč u nás někdo, kdo na to očividně má, nenatočí "prostě komedii"? 65 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nadšené recenze nelhaly. Po skvělém seriálu servírují tvůrci i skvělý film, který udržel vysoce nastavenou laťku krátkých epizod a plátno mu opravdu sluší. Jestli takhle začne vypadat domácí tvorba, bude moje návštěva v kině asi častější. 8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Jedna věc je nahlížet na tenhle film jako na obyčejnou komedii plnou skvělého situačního humoru. Ovšem ještě více nežli seriál je Poslední zápas Pepika Hnátka skutečným okresním přeborem, tedy dokonale harmonickým a slastným pohledem na složité fungování a trpké starosti jednoho malého provinčního klubu, který dovedl Prušinovský se svým otevřeným přístupem až na post nejlepší vesnické komedie od Menzelovy Vesničky střediskové. Kromě jeho režie má hlavní zásluhu především Miroslav Krobot, který je coby kovaný sparťan a tvrdý zastánce osvědčených postupů(kopni to dopředu a trefuj zařízení!) naprosto dokonalý a hlavní roli zvládá tak suverénně, jak to jen jde. Stejně tak Ondřej Vetchý opět potvrzuje, že v současnosti patří mezi nejlepší české herce, a jeho výkon je prostě neskutečný. A vůbec celé herecké obsazení nemá chybu, a pokud jste člověk alespoň částečně se pohybující kolem vesnického fotbalu, minimálně jedna postava vám bude připadat více než povědomá. A v tom je právě ta největší síla, ale zároveň možná i trochu slabina Okresního přeboru, protože fotbalový odpůrce plně porozumí všem fórům, narážkám nebo samotnému Hnátkovu životnímu postoji asi jen těžko. Ale pokud milujete fotbal stejně jako já, musíte uznat, že Prušinovský to odtrénoval doslova bez ztráty bodu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Humor v tomto filmu je povedený. Rozhodně se povedl a nenudil. Některé hlášky mě dostali do kolen.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
10
Seriál jsem v podstatě nesledoval, ale film jsem si onehdá s chutí pustil poněkolikáté a znovu jsem se musel nahlas smát. Výborné výkony herců. Krobot jako dokonalý mrzout. Vetchý jako prototyp vlezdoprdela a pokrytce. K tomu výborně nastíněná atmosféra vesnického života se sportovním duchem*
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Ti, co viděli stejnojmenný seriál, ví, co čekat. A ten zbytek by to měl dohnat, protože něco podobného už dlouho jen tak neuvidíte.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Film, který není fenomenální v tom, o čem vypráví, ale JAK to vypráví. Dobrých 10 let jsem v českém filmu neviděl tak živé, upřímné a věrohodné postavy. Jan Prušinovský je "jen adekvátní" scenárista, ale co dokáže dostat z herců a filmařsky ze situací, to by mělo být měřítkem. Radost sledovat, radost poslouchat, radost hodnotit. Více takových českých filmů!