Zabít tiše

59%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dominik mě s Jesse Jamesem trošku minul, ale tentokrát naservíroval stylovou gangsterku Ritchieho kalibru. Závěrečný Pittův proslov tesat do kamene. 8/10
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
8
Brad Pitt musí vyřešit zapeklitou situaci tím, že voddělá pár lidí a přestože se nejedná o nic výjimečně originálního, tak několik scén je zpracováno opravdu nekompromisně a surově. Stojí za shlédnutí už je kvůli té krásné závěrečné řeči.
kedl
kedl
6 380 bodů
9.5
"Já žiju v Americe. A v Americe jsi na všechno sám. Amerika není země, je to jen byznys. A teď mi kurva zaplať." Bohužel, ale je to tak. Ze zkorumpovaný ČR se to asi těžko posuzuje :-), ale IMHo USA bude nejspíš ještě ve vetším srabu než se zdá. Andrew Dominik nám po odkrývá tvrdé praktiky nejen, mafie s heslem "Všechno si si způsobil sám, tak si to taky sám vyžer." Killing Them Softly za to stojí, aby jste se na něj podívali, ale nečekejte žádnou akční jízdu. Jedná se spíše o uvolní myšlenkářských pohnutek s různými efektovými vychytávkami (zpomalovačka v dešti, kamera v autě...)
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Solidní gangsterka. Nudné to není, ale že by se jednalo o čímkoli výjimečné dílo říct nemůžu. O žádné z postav jsem se nedozvěděl tolik, aby mě skutečně zajímala (přičemž někdy to vypadá tak, že postava se ukáže na začátku, aby se představila, a pak znovu až na konci, aby ji někdo zabil). Vzhledem k tomu, že v závěru je k filmu přišroubováno pár minut s určitým jakože přesahem a poselstvím, šlo by moji výtku smazat tím, že to je jasný záměr... Ale co už. Pro mne žádný zázrak, ať se na to dívám jakkoli. Plusové body za zpomalenou střelbu v dešti .
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Štýlová gangsterka, to beze sporu. Atmosféra k filmu jak ušitá. Brad Pitt na jedničku. Ale i tak jsem se nudil. Chvílemi byly i humorné scény, ale celkově to bylo jednotvárné až nezáživné. Bez špetky jiskry. Slabota.
nunupajik
nunupajik
378 bodů
Film je "obohacený" spoustou nudných keců, ale "ocenit" se na něm dá velmi realistické znázornění násilí (kde jsou ty filmy, kde desetkrát někomu ukopnout čelist, než ho to začne vůbec bolet:) Jinak je tento film především hereckým vyžitím Brada Pitta, což mě zas tolik nebere... takže vhodné na normální pokoukání, od kterého nic speciálního nečekáte nebo chcete-li vědět, jak to s vámi dopadne po pouliční bitce s někým bitek znalým.