dont stop

57%
dont stop

Příběh o vzpouře osmnáctiletých mladíků odehrávající se v Praze v roce 1983 během normalizace. Miki a Dejvid chtějí ventilovat svůj boj s autoritami a společenskými normami a s hledáním vlastních hodnot a názorů, a tak zakládají punkovou kapelu s názvem Emile Buisson. 
Názory členů kapely jsou stále extrémnější, čímž se dostávají do střetu s tím, co je považování za normální, s apatií lidí, ale také do konfliktu mezi sebou. Příběh je vyprávěn dnes již čtyřicetiletým Mikim jako vzpomínka na mládí a nesnaží se tehdejší dobu idealizovat. A přestože snímek vychází z osobních zážitků ze sovětskými vojsky okupovaného Československa, mohl se odehrát kdykoli a kdekoli, protože podobné pocity revolty a hledání sebe samotných zažívají mladí lidé po celém světě. 




Recenze: dont stop

Kinobox.cz
70%

DonT Stop (2012) je jeden z těch poměrně vzácných českých filmů, které jsou radikální a svěží, a současně nejsou nechtěně vtipné, můžeme se u nich zabývat tím, co a jak vyprávějí a nemusíme rozebírat, že tvůrci jsou z jiného vesmíru.


Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Filmu hodně pomáhá i velmi dobře vybraný casting. Mládenci Patrik Děrgel a Lukáš Reichl jsou velmi slušní hráči a vůbec by mi nevadilo, kdyby se ještě v nějakém filmu objevili. To samé platí ovšem i o ostatních mladých lidech, kteří nemají vadu řeči nebo zbytečně nepřehrávají a přirozeně září. V rolích rodičů se objevují Klára Trojanová a Jiří Štrébl, kteří se mi ve filmu i přes epizodní rozsah rolí skutečně velmi líbili. Suma sumárum je film DonT Stop určen zejména náctiletému publiku a troufám si tvrdit, že bude mít mnohem větší divácký úspěch mimo Prahu, i když se mohu mýlit, kde fenomén punkových kapel přežívá. Film ocení rozhodně i pamětníci, ale pro ně bude film zřejmě příliš velkou sázkou na jistotu. Husákovy děti, nepocházející z bolševických a svazáckých rodin by tento film nemusely minout, ačkoli o odporné politice té doby tam naštěstí není nic.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Punku jsem nikdy neholdoval a za totáče jsem taky nikdy nežil. A snad ani žít nebudu. Ale nikdy nevíte co se v zemi české stane. Film mě strašně překvapil hlavně slušnými hereckými výkony. Vážně jsem nečekal, že se na to bude dát koukat, ale jak řikám, výkony herců jsou slušné a příšerně se mi líbila kamera a vlastně celá vizuální stránka filmu. Takhle skvěle sestříhanej film jsem už dlouho neviděl. Plus jsem se párkrát zasmál a na konci celkem dojal. Malinko. Od Dont stop jsem nečekal vlastně nic a možná proto jsem byl překvapenej, když jsem dostal kvalitní český film o punku.
kawa
3 388 bodů
6.5
Velmi slabý film obsahově ale docela umně filmařsky zpracovaný filmový příběh o punkáčích v ČSSR. Nevypovídající komediální scénky, které ale moc s realitou nemají moc společného, kostýmy hlavního hrdiny jako vyndané z posledního žurnálu. Osobnosti je třeba hledat ve vedlejších rolích, Zedníček a spol. Celkově slabé.

Dodatečné informace

Původní název:
DonT Stop (více)
  • Slovensko dont stop
  • Slovensko DonT Stop
  • Slovensko Don´t Stop
  • Slovensko Don't Stop
  • Slovensko Nic nas nie powstrzyma
Premiéra v ČR:
14. 6. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovensko, Česká republika, Česká republika
Čeština:
dont stop je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch