Jeden den

73%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Když už romantický film, tak třeba takto. Zajímavý nápad, že se děj odehrává po mnoho let vždy ve stejný den v roce. Výborný Jim Sturgess a úchvatná okatá Anne Hathaway. Film je sice ho dně přeslazený, ale silný a nesklouzne k trapnosti, či klišé. Povedený romantický film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nejdřív jsem si myslel, že to ten konec strašně pokazil a je plný klišé - nakonec mi ale došlo, že to vlastně není pravda... Na každý pád strašně "nedokonalý" film, který je ale dost "pěkný". 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Chemie mezi Anne a Jimem funguje dokonale. Jejich "rande" každý rok ve stejný den mají taky něco do sebe, ale (vidím že nejsem jediný) ta závěrečná 20minutovka to prostě tak trochu zazdila. Dost promarněný potenciál na romantiku jihokorejského formátu..6/10
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
8
Na počest 15. července 1799, kdy Napoleon se svým vojskem v rámci svého neúspěšného tažení Egyptem objevil rosettskou desku (díky níž pak o archeolog Champollion rozluštil egyptské hieroglyfy), se tvůrci rozhodli odvyprávět milostný příběh napříč časem.. Osudy vztahu Emmy a Dextera v podání dvou vynikajících hereckých tváří, se kterými vlastně pokaždé rád trávím čas.. Originálně pojatý romantický film, který vůbec neřeší nic kolem a jen skáče napříč časem, aby si z každého roku jen vyzobl ten jediný den a ukázal nám sledovanou dvojici zase v dospělejším a starším podání... Není to klišé o nějaké osudové snové lásce, při níž do sebe všechno zapadne a drží navždy, naopak tady jak Emma tak Dexter jsou lidé, kteří chybují a rozhodně nejsou ideálními partnery pro toho druhého, ale i přesto všechno je to k sobě táhne... Nezbývá jim než skrytě doufat, že až se zase příště potkají budou už oba na podobném životním bodě, aby spolu mohli vydržet.. Láska je složitá a i když ve finále už má příběh potřebu se uzavřít a ubrat ze svojí drsné přirozenosti, kdy věci nevycházejí, jak si přejete, nemám problém jim to věřit.. K čemu je milovat, když spolu nejste schopní žít! 80%
avenis
avenis
8 137 bodů
6
No že bych se z toho sladkobolného melodramatu posesouvala, tak to tedy ne... Nepopírám, že je to poutavý příběh, ale toto téma už bylo zpracováno mnohokrát a tak trochu to nudí. "Takoví jsme byli" s Redfordem a Streissand, to je jiný level. A zatím asi nepřekonaný. Jediné, co mě opravdu zaujalo, je to datum. 15. července. Narozeniny mé maminky a jmeniny mého syna prvorozeného... :) (24.4.2021)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
9
Anne Hathaway a Jim Sturgess zahráli opravdu na výbornou a navíc s nevídanou přirozeností a nenuceností, navíc se zde na Anne opravdu krásně kouká, vlastně to je ona, kdo to svým kouzlem značně táhne. S románem to srovnávat nebudu, jelikož jsem jej nečetl, ale dle mého filmu svědčí, že divákovi nechává takový prostor pro vlastní představivost. Opravdové filmové pohlazení, jež se k Vánocům opravdu hodí.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Šlape to jak má a mezi Anne a Jimem to jiskří jako v prachárně. Vývoj posledních 20 minut dlážděný hollywoodskými klišé ale celý zážitek tristně devalvuje; po tak skvěle rozehrané partii úplně zbytečně! Trhá mi to srdce jako málokdy, ale tu čtvrtou hvězdu tam prostě neprocpu. Alespoň se finálně potvrdilo, že Anne Hathaway definivně dorostla v romantickou jistotu pro současnou generaci. Jen houšť!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Po dlouhé době zase jeden z těch komornějších romantických filmů, po kterém člověku nevypadnou všechny zuby z neustálých slaďáren. Ale mám prostě problém s nevěrou, prostě jí nesnáším a tenhle film je vlastně z velké části postavený na nevěře.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Nemám moc rád čistě romantické filmy, ale tenhle se povedl. Pokud sháníte čistě slaďárnu tak One Day je hned po Lásce nebeské další trefa do černého. (ne že by si byly ty filmy podobný). 71%
bidlobox
3 802 bodů
6.5
(SPOILER) Další romantický film (který neskončil dobře). Typ filmu: Jak Harry potkal Sally. Jim Sturgess mi tady moc nezaujal, mnohem více mi bavil ve 21 či v The Way Back, ale to nevadí, stejně jsem se těšil na Anne Hathaway. No jenže ani ta se nějak se svými velkými brýlemi netrefila do mého rozpoložení. Tak jsem doufal, že to spraví příběh. Nespravil. To pouto, které spojovalo Harry se Sally, mi tady nějak chybělo a když už se začal (na konci filmu) objevoval náznak změny k lepšímu a začal jsem se probouzet z nudy scénáristické útržkovosti a z nepochopení, náhle vše dramaticky skončilo a následoval už jen rozplizlý vzpomínkový závěr. Znovu už bych se na to nepodíval, spíš si přečetl knihu, která byla filmu předlohou a která se údajně povedla moc.