Zvuk hluku

72%
Zvuk hluku
Plakát traileru

Policista Amadeus se odjakživa cítil odstrčen, protože na rozdíl od všech svých příbuzných nemá hudební nadání, a navíc trpí silným odporem k hudbě. Nyní se dostává na stopu skupinky hudebních teroristů, která se rozhodla ovládnout veřejný prostor svými akustickými útoky. Podaří se mu překazit kompozici pro šest lékařů, pacienta a operační sál, anebo se sám stane obětí války vedené pomocí hudby? Tvůrci filmu naplno zúročují svou fascinaci městským prostředím a ke zvukům, které nás obklopují, přistupují s obdivuhodnou kreativitou. Způsobem, jakým proti sobě staví hlavní postavy a jejich rozdílné postoje, bojuje snímek proti tichu, nudnému střednímu proudu i hudebnímu snobství, ale také ukazuje, že hudební moderna může být zábavná. Při tom všem ale film nezapomíná na své hrdiny a jejich touhu po naprostém klidu, či naopak hlučném vytrhávání z každodennosti. Zvuk hluku dokazuje, že hudba může opravdu měnit životy lidí. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Zprvu zajímavý film, který ale k ničemu nedospěje. Docela nevyužitý potenciál. Pořád ucházející film a jasný důkaz, že bez severu by evropská kinematografie neměla šanci. 70 %
Epidém
2 016 bodů
10
Geniální...
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
8
Úplně chápu, proč se film stal hitem karlovarského festivalu. Festivaly, varský nevyjímaje,jsou plné filmů, po kterých má člověk chuť zahrát si ruskou ruletu a je mu celkem fuk, kolik nábojnic bude v bubínku. Tahle švédská zvuková centrifuga naopak musela každého diváka osvěžit a připomenout mu, že život je snesitelnější, když děláte to, co vás opravdu baví a to na dřeň. Úvodní scéna s dodávkou pronásledovanou policistou na motorce mi dlouho zůstane zarytá do paměti. A to nemluvím o přepadení banky. Kam se hrabe Butch Cassidy a Sundance Kid! :-)

Dodatečné informace

Původní název:
Sound of Noise (více)
  • Švédsko Zvuk hluku
  • Švédsko Sound of Noise
  • Švédsko Brzmienie halasu
Premiéra v ČR:
19. 5. 2011
Distributor:
HCE
Země původu:
Švédsko, Francie, Dánsko
Rozpočet:
4,47 mil. USD

Podobné