Banksy - Exit Through the Gift Shop

71%

Komentáře a recenze 15

Dle relevance
M
90%

Král streetartu Banksy mapuje tvorbu sebe sama i svých soukmenovců, zároveň ale dráždí otázkami, jestli to náhodou není všechno jen bublina, s níž jde snadno manipulovat. Vzešel z toho hravý a vícevrstevnatý Film s velkým F.

F
FandimeFilmu.cz
90%

Právě fakt, že se Banksy vyjadřuje k současným problémům jaksi mimochodem, může být pro řadu diváků problémem. Při sledování dokumentu musí totiž pozorně číst mezi řádky, v opačném případě totiž pro ně bude Banksy: Exit Through the Giftshop jen devadesátiminutovým sledováním francouzského podivína či další ukázkou splnění amerického snu.

K
90%

Film Banksy – ETTGS sa rozhodne oplatí pozrieť. Či už ste alebo nie ste znalcom street artu. Pretože výtvarná reč jeho protagonistov je zrozumiteľná, úprimná a fascinujúca. Snímka je vyjadrením čistého nadšenia a hravosti na poli popkultúry, hoci aj so stokrát prevarenými motívmi.

H
HOUSER.cz
90%

Exit Through the Gift Shop je vzrušující podívaná, která je před divákem neustále o krok napřed a uniká mu, ostatně jako legendami opředené Banksyho skutečné já.

E
E15
90%

Jak si dnes ověřujeme informace o světě? Na internetu. Pak stačí vytvořit facebookový profil, několik vzájemně provázaných hesel na Wikipedii a dalších serverech, uspořádat výstavu a ještě o ní natočit film.

Stanislav Šulc

b
90%

Pokud máte chuť se v kině usadit u film s velkým F, tak vám doporučím si udělat výlet do kompilace street art galerie v podání mistra svého díla pana Banksyho!

i
85%

Banksyho opus není jen ironickým portétem outsidera, je kulturní i sociologickou sondou, jež nahrazuje akademický suchopár tvořivou kritikou; a navíc disponuje strhujícím rytmem, jehož součástí je i vytříbený soundtrack.

k
85%

Vynikající dokument, který vás donutí se zamyslet bez jakéhokoli přehánění a podbízení se, aniž by ale potřeboval nějakou strojenou chytrost a filozofování.