Chalupáři

85%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jen málo českých seriálu miluji jak právě Chalupáře. Seriál je nabitý vtipem a výborně napsanými postavami. Jiří Sovák a Josef Kemr jsou absolutně nejlepší a každá jejich vzájemná debata mne dostává do kolen. Vždy,když se seriál objeví v televizi si ho nenechám ujít.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
První dva díly nepřelkonatelné, poté jde kvalita dolů ( i když jen mírně ). I když mají Chalupáři jen jedenáct pokračování, myslím si, že je to v tomto případě spíše ku prospěchu kvality. Perfektní obsazení, tak jak jinak to mohlo dopadnout?? :) 95%.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Důsledky již rozjeté normalizace jsou na Chalupářích víc než znát a tak je to zároveň taková nadprůměrně kvalitní sonda té doby. Ikdyž je znát, že tvůrci se snaží vpašovat co možná nejvíce zesměšnění tehdejších nešvarů, přesto je zde linie propagandy patrná přespříliš a působí zde nepatřičně a celkový dojem pak padá dolů. Duo Sovák a Kemr je skvělé a je jen škoda, že nedostali tolik svobody a tak kvalitní námět jako o několik let dříve Sovák s Horníčkem v Byli jednou dva písaři. Ten rozdíl mezi těmito dvěma seriály je více než patrný, přesto Chalupáři patří do zlatého fondu československých seriálů, ale víc jak 80% ze mě nevymáčknete :-)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Bezva dvojka Jiří Sovák a Josef Kemr mi připomínají bezva dvojku Jiří Sovák a Miroslav Horníček v jiném televizním seriálu - "Byli jednou dva písaři". Když viděl František Filip scénář, vyjádřil se prý nelichotivě, že je to "srágora". Nakonec natočil tak pohodový seriál, že kdo trpí depresemi, tak bych mu jej naordinovala. V seriálu je také téměř výhradně slunečné počasí, takže všechno je na něm pohodové. A k pohodě přispívá i úvodní písnička "Když máš v chalupě orchestrión".
Pas
Pas
6 225 bodů
10
Chalupáři mají jediný nedostatek a tím je , že mají jen 11 dílů. Škoda , že po čase nevznikly další příběhy, už jen hvězdné herecké obsazení si o to říkalo.. Dneska už se k něčemu takovému nedostaneme, nejsou tvůrci ani herci a tak nezbývá než pustit dvd a zavzpomínat
limeta
limeta
5 179 bodů
9.5
Jeden z mála seriálů té doby, který není prvoplánově poplatný režimu. Herecký koncert Sováka, Kemra a bizarních sousedských postaviček v čele s Jiřinou Bohdalovou je humorným odrazem fenoménu chalupaření a dnes se stal již legendou. Ač stále opakován, pořád se dá vidět
kawa
3 388 bodů
9
Slavný seriál, který je stále živým počinem. Jasně je vidět, že je navazováno na Andělské komedie s Kemrem a Marvanem, kde cholerický revizor vlastně není tak špatný, a je možné díky empatii "slabšího" partnera docílit i shody ve společnost. V maličkých roličkách pak excelují Menšík, Větrovec, Hlinomaz atd.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
S odstupem času lze napsat,že tento seriál je ikonou televizní tvorby.
Krupe
Krupe
2 269 bodů
10
Bože, to je prostě boží seriál. Byli to všechno velicí borci, kterým ti dnešní nešahají po kotníky. Až se člověk kolikrát zamyslí a podiví, co se za hnůj dá natočit dnes, čemu se říká humor atd. Chalupáři se mi neomrzí do konce života. Howg
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5.5
V seriálu se mi zamlouvá dvojice Sováků (Schmitzerů), která se osvědčila i např. ve filmu Marečku, podejte mi pero. Duo Sovák-Somr je také skvělá, vtipná. Dějově přesně odpovídá době, ačkoli i dnes by se našlo hodně podobných scének. Prostředí natáčení je také absolutně skvělé.