Elitní jednotka 2: Vnitřní nepřítel

80%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Wagner "Pablo Escobar" Moura se po letech vrací jako kapitán Nascimento a rovnou nám povýšil. To ovšem neznamená, že by jsme ho neviděli opět v akci. I z vyšších pozic je schopen napáchat slušnou melu. Tentokrát se příběh netočí ani tak kolem drog a drogových dealerů, ale o korupci zkorumpovaných politích. Opět skvělá záležitost primárně pro mužské publikum.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Tak si sám pro sebe říkám, jestli se mi líbil více první, nebo druhý díl. Těžko říct, oba filmy mají svou kvalitu. Zde je to více o politice a prorůstání korupce, resp. vysvětlování jak prorůstá korupce do nejvyšších pater. Dočkáme se spousty léček a politických pastí ve kterých jde o život a na rozdíl od prvního dílu trošku méně akcí ve slamech.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Žil jsem v přesvědčení, že když má film vypravěče, neměli bychom být svědky událostí, u kterých ten vypravěč nebyl... ale to je teď jedno. I dvojka Elitní jednotky je velmi povedený film, i když by mu neškodilo, kdyby míň vykřikoval obvinění a víc vyprávěl příběh.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
A já si myslel, že TdE 2 už bude spíš vařit z vody a že těžko nabídne něco nového. Cervenakovo přirovnání k REC 2 docela sedí, protože tuhle sérii prostě zase posunuje kousek dál a dělá to skvěle. K celkovému hodnocení moc neschází, a proto si asi v brzké době udělám víkend s oběma díly najednou. Každopádně parádní snímek, o kterém si může americká produkce z větší části nechat jen zdát... 8/10
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9.5
Tak a kapitán Nascimento nám povýšil a i jeho řešení přešaltovalo na jiný level. Jako Tenente-coronel je ještě nekompromisnější a už neřeší jen bandičku vyfetovanejch dealerů. Korupce je zřejmě v Brazílii rozlezlá víc než v ČR. Wagner Moura je ještě lepší než v jedničce (škoda, že neni víc k vidění), Padilha tomu dává minimálně stejný grády. Mám rád takovéto filmy.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Na můj vkus se tu zbytečně moc rozebírá politická situace v Brazílii, nic proti, určitě to tam mají pěkně na h...., ale nudil jsem se. Přestřelky byly dobrý, ale málo. 38%