Válka Bohů

62%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Upřímně mám pocit,že to dopadlo hůř než jsem čekal. Je jasné,že se Válka bohů snažila přiživit na úspěchu 300: Bitva u Thermophyl. Jak jinak si vysvětlit tu stylizaci a choreografii akčních scén. Jenže v tomto případě je to všechno odfláknuté a nudné. Od takového filmu bych čekal více akce a mnohem méně slov. Akce,když už náhodou nastala,tak byla vcelku povedená a dobře se na ní koukalo. Jako celek je to příliš podprůměrné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Že to bude úchylná kryptometrosexuální podívaná (ať už předpona "krypto" dělá se slovem cokoliv), jsme věděli. Celou dobu šlo o to, jestli to jako takové bude fungovat. Sighn je audiovizuální génius, příběh ale odvyprávět neumí, alespoň tentokrát, což je zásadní problém, kvůli kterému musím říct, že jakkoli je fascinující sledovat každý záběr, podruhé to vidět nikdy nechci.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Singh vizuálně nezklamal, příběhově je to taky celkem fain, ale tak nějak bez emocí. Ale rozhodně Válka Bohů kope mnohem vyšší ligu než třeba o rok starší Leterierovi Titáni. 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Docela pěkně se na to koukalo. Boj Bohů s Titány byl efektní a pastva pro oči. Ale to není jen o tom. Samotný děj byl sám o sobě jednoduchý a příjemný.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vizualny orgazmus (oldboyovsky styl prveho boja, suboj s minotaurom, nastup appola, skoro dokonala kompozicia kazdeho jedneho zaberu) zradeny tuctovym scenarom o nicom a miestami preplneny zbytocnou vatou ktora cely film neznesitelne spomaluje... rourke je vynikajuci!
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Čekal se slabší plagiát Třístovky, je to slabší plagiát Třístovky. Není to vyložený průser, pouze filmařská prohra pro jindy neskutečně nápaditého Tarsema Singha, který zde rezignoval z pozice vizionáře na post kopírky. Nic proti tomu, ale Snyder je přeci jen jeden a především v tempu, úzkém záběrování (skutečná velkolepost tomuhle chybí) a nezajímavosti postav je to na Válce Bohů hrozně vidět. Freidu Pinto bych si ale rád vzal domů. A připravil ji o vidiny…
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Abych viděl pouze krásné obrazy, tak mohu zajít do galerie a to je problém tohoto filmu. Na jednu stranu se snaží být mainstreamem v duchu 300: bitva u Thermopyl a snaha o docílení podobného efektu je více než patrná, jednoznačně záměr výdělku, na druhou stranu pokusy o vizuální orgie, které Tarsem sice umí, ale zde se bijí s protichůdným záměrem udělat kasovní akčňák. No a na příběh a scénář jaksi nezbylo místo, jediné co mě zaujalo byl citát na začátku, ale to si raději přečtu filozofy starého Řecka, protože s oním citátem a jeho významem nemá film nic společného. Celkově megalomanská slátanina, kterou drží nad vodou jen skvostný záporák Mickey Rourke a krásná Freida Pinto, což opravdu nestačí.
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
5.5
Naprosto šílená ptákovina. Taková slátanina řeckého a židovského(starozákoního) myšlení - ty plky o předcích a potomcích. Plus značná filmařská invence, což není špatný, protože řecký báje jsou dost nudný. Aspoň, že tam nezamíchali i reinkarnaci(pokud se nepletu)jako v Troji. No a to co už tady psali téměř všichni - snaží se to svézt s 300kou. Jenom ty kostými vypadají jak kdyby je navrhoval teplej baleťák, stejně jako ty titány, ty jsou vážně trapný.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Slabší odvar Souboje Titánů. Čekal jsem větší pecku, ale nestalo se. Henry Cavill se své role zhostil obstojně, což ale nejde říct o Hyperionovi (Mickey Rourke) a ani o božstvu, kteří působili takovým divným dojmem jakoby měli v pr.... klacek. Choreografie akčních scén byla slušná, toť vše nic víc.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Na tenhle film jsem se hrozně těšil, protože jsem čekal, že to bude něco jako 300: Bitva u Thermopyl, ale to jsem se totálně spletl. Na místo nepřetržité akce jsem se nudil u téměř dvou hodinového dramatu. Nebýt toho konce, kdy bohové bojovaly s titány, tak by byl 3D efekt úplně nevyužitý. Na druhou stranu kostýmy, kulisy a pár efektů stály za to. K tomu ještě Mickey Rourke jako bezcitný záporák opět zaválel. Ale po pravdě, na tak dlouhý příběh bylo té akce fakt málo.