Vendeta

65%
Vendeta
Kriminální thriller režiséra Miroslava Ondruše o zoufalství otce, který přišel o čtrnáctiletou dceru. Hanka se nechá zlákat jedním ze svých spolužáků na focení v opuštěném průmyslovém areálu, kde ji však místo toho trojice spolužáků znásilní a zabije. Tento hrůzný čin však otec Hanky nechce nechat jen tak a rozhodne se pomstít. Uplatí tedy dva policisty, kteří mu v ruině domu uprostřed lesů svázané chlapce předají a nechají napospas muži, který chce vzít spravedlnost do svých rukou.



Recenze: Vendeta

Kinobox.cz
85%

Vendeta představuje jedno z nejpříjemnějších překvapení českého filmového roku 2011. Sebevědomý a zralý debut. Popření mantry, že naší kinematografii nejsou akční žánry vlastní a že je zbytečné se o ně pokoušet, protože vždycky vyzní spíš jako parodie. Nenechte si ji ujít. Je to pád do temnoty, dotek s absolutním zlem. A všechno přitom začalo tak...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Zajímavý thriller,kterých u nás moc nevzniká. Příběh působí jakoby vykradl ty nejklasičtější americké snímky o pomstě a Ondrouš se nám to snaží prodat jako něco zcela nového,nevídaného. Jediné co tak stojí za vidění je výborný Ondra Vetchý a Oldřich Kaiser.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Psycho drama po česku. Ve filmu se objevilo všeho všudy 10 herců a film působí, jako by byl natočen na lepší mobil za desetikorunu + denní gáže hercům, ale po chvíli mě film pohltil a oceňuji, jak slušný Thriller se Miloslavu Ondruškovi povedl. Temná atmosféra, dobře zvolená hudba. Za originalitu a zvládnuté zpracování za zřejmě nevelký peníz dávám trošku výše, než by si možná film zasloužil - 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Nepřesvědčivý film, o kterém bych si myslel, že ho natočil nějaký zapšklý důchodce zastávající názor, že nastupující generace jsou pouze perverzní sígři a nikdo s tím nechce nic dělat, policie je neschopná a tak dále. Nevím, jestli má být nějaký vtip, že "vůdce gangu" vypadá jak Justin Bieber, ale je to trochu málo.

Dodatečné informace

Původní název:
Vendeta (více)
  • Česká republika Vendeta
  • Česká republika Vendetta
Premiéra v ČR:
24. 11. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch