Viděl jsem ďábla

80%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Další skvělý kriminální thriller z dílny Jižní Koreji. Hodně drsné a surové, ale napínavé jako kšandy. Není to detektivka, protože vrah je znám od první minuty, ale je to opravdu drsná podívaná s mstitelským kořením, které má pořádné grády. Není pro lidi s nejjemnějším žaludkem, ostatním doporučuji s nejčistším svědomím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Když Kim Soo Hyienovi na začátku "serial killer" odstraní přítelknyni, je hlavní hrdina nucen najít si jiného kamaráda na hraní. Kyinug Chul ale nebude moc rád....Dost netradiční (taky to jsou korejci sakra) a brutální thriller o věčné pomstě a otázce jestli oko za oko může vůbec zalepit šrámy na duši. Korejci se tentokrát (zase) činili a výsledkem je aspirant na thriller roku. 9/10
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Byl jsem připraven na všechno, od čistokrevné brutální řezničiny až po experimentální revenge-thriller, kde budou všechny mordy podávány výhradně v doprovodu klasické hudby či zrychleného střihu, ale nakonec jsem dostal, jak to říci slušně.... nic. Ne že bych zpochybňoval určitou formální úroveň, působivé interiéry, věrohodné herce nebo několik poměrně sugestivních záběrů, ale zkrátka už jsem se naučil i od těchto cizokrajných filmových úletů očekávat trochu víc, než jen šokující obsah zcela oproštěný od selského rozumu nebo smyslu pro správnou nadsázku. I Saw the Devil disponuje natolik špatným scénářem, že každý další zvrat úspěšně rozpráší snaživě budované napětí a dokonce, což se jen tak nevidí, všechny hlavní postavy odcházejí s nálepkou "hlupák" na čele. Brutalita navíc nedostála ani zdaleka takové úrovně, aby zvládla příběh posunout do vstřícnější zážitkové ligy, a tak jedinými skutečně kladnými jevy zůstávají pár sympatických odkazů směrem k jiným žánrovým dílkům a dráždivý sexuální podtón, který alespoň chvílemi dává vzpomenout na atmosféru zvrácených lidských duší, tak známou z Mlčení jehňátek nebo Se7en...
Klajnik
Klajnik
8 608 bodů
7
Sériový vrah rozsekal na kusy ženu tajného agenta, který se rozhodl, že maniaka dopadne, zbije ho jak psa a nechá být. Psychopat se probudí, někam odjede a agent si ho opět najde a ztříská ho znova. Vrah musí trpět znovu a znovu. Námět je to dobrý, ale zpracování průměrné. Dějově to moc do hloubky nejde. Nečekejte náhled do mysli psychopata ani tíhu zármutku a zlobu. Nečekejte hru na kočku a myš, kde se karty mohou kdykoliv obrátit. Nejde o příběh monstra, které stvoří další monstrum. Spíš jde jen o film, kde jeden čong zbůsobuje bolest druhému a dějově se to odvíjí tak, jak by divák očekával. Alespoň, že se nešetří s násilím. Od 80% filmu očekávám však víc - hlubší děj a vyšší kvality vizuální stránky věci. To jsem nedostal a tedy si myslím i, že název filmu je poněkud přestřelený.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hoooodně silné 4 hvězdičky. O žádného ''ďábla'' vlastně nejde, ještě, že tak. Takto natočená pomsta zavražděné manželky se jen tak nevidí, Hollywood se může jít zahrabat a jihokorejcům dávám palec nahoru (opět). Dějově promyšlené do celkem důležitých detajlů a krvavé scény jsou mazec, občas to byla síla i na mě, ale na druhou stranu to nebylo nic přehnaného, to se prostě musí vidět. 84%
kedl
kedl
6 380 bodů
9
Po SEDM, nejlepší film ve svém žánru, jen doufám že se toho nechopí nějaký hollywoodský řezník a nebude z toho další zbytečný remake. Co se týče filmu samotného ...odpudivé, zvrácené, brutální. ....další z mnoha filmů o pomstě, hledání, porozumění...skvělé herecké výkony i režie, není co vytknout.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Velmi těžce se mi na tento film koukalo. Né, že bych byl nějaká padavka, ale prostě nemám takové extrémní hodnoty, co se v tomto filmu ukazují, rád. Když tedy tohle všechno pominu a půjdu čistě po příběhu, tak nadšení. Opravdu neuvěřitelně emočně dobře napsaný příběh a bylo to s husí kůží. Musím tomu ale vzít body, protože pár věcí tam bylo na které jsem občas neměl žaludek se koukat nebo poslouchat :D ale to je jen můj pocit.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
Tie postavy mali dosť tvrdé hlavy, že zvládli toľko úderov kladivami, oceľovými rúrkami alebo činkami. Zbytočne dlhý scenár s množstvom priam ukážkových chýb.
Hanzo Bureshi
Hanzo Bureshi
271 bodů
10
BRUTÁLNĚ ORIGINÁLNÍ MASTERPIECE!!! Viděl jsem spoustu dobrých korejských filmů, ale I Saw the Devil je asi nejlepší filmové dílo z Jižní Koreje. Ten film obsahuje skutečně naprosto všechno, co jsem od něj chtěl. Každý určitý žánr, který je k tomuto filmu připsán, má velkou tíhu a je naprosto skvěle viditelný a výstižný, takže se jedná o skvělé ponoření do příběhu. Příběh se točí okolo dvou postav, které jsou naprosto skvěle napsány, velké díky si samozřejmě zaslouží celý scénář k filmu, protože já jsme se situacemi mezi postavami opravdu bavil až do konce. No a když do toho hraje sympatický frajer Byung-hun Lee, ze kterého jde respekt a Min-sik Choi, kterého byste na ulici v noci potkat nechtěli, tak oni dva tomu dali prostě úplně všechno. Má to parádní hudební podkres a zvukové efekty, díky které se perfektně vystihují situace v thrillerovém nebo hororovém žánru. Film má naprosto skvělé barvy a celkově výbornou vizuální stránku, protože třeba úvodní scéna v autě, kdy je noc a sněží, na to se tak úžasně kouká. Díky kameře tu ale jsou i jiné zážitky a to jsou určité akční sekvence, protože třeba 360 stupňová scéna v taxíku byla boží, a to nenabídnou ani nejlepší akční filmy, a těch momentů je tu i více. První třetina se spíše zaměřuje na tu klasičtější stránku, která je naprosto výborně natočena a poté nastane ona špičková filmařina, ve které vidíte skutečného ďábla. Nebyl tu jediný okamžik, kdy jsem se nenudil, naopak jsem hltal každou vteřinu a setinu. Toto je prostě jasný vrchol.