Nezvratný osud 5

63%
Nezvratný osud 5
Plakát traileru

Nezvratný osud 5 je pokračováním hororové série. Tentokrát skupinu nesleduje žádný démon ani šílenec, ale samotná smrt, či přesněji řečeno samotní filmaři. Skutečná smrt je samozřejmě daleko prozaičtější, když nechá spoustu lidí umřít ve spánku v posteli, ale to není příliš kinematografické. V tomto filmu, podobně jako v předchozích čtyřech dílech, napětí či provokování spočívá v tom, že člověk hádá, které předměty na určitém místě zlikvidují určitou postavu - špatné vedení, záludné nože, větrák u stropu nebo požár v kuchyni?
Samovi (Nicholas D’Agosto) tentokrát připadne úloha zachránce, má zachránit život sedmi kolegů vč. svého nejlepšího kamaráda Petera (Miles Fisher) a přítelkyně Molly (Emma Bell). Hlasy těm, kteří přežijí propůjčí the Lucky Eight, ale z pohledu smrti měli všichni umřít na zmíněném mostě. Zarputilý posel smrti (Tony Todd), který v posledním díle zmizel, varuje Sama na pohřbu slovy: „Smrti se nelíbí, když ji chce někdo napálit.“




Recenze: Nezvratný osud 5

Kinobox.cz
75%

Hardcore fanoušky této série jistě potěší i návrat Tonyho Todda jako "posla smrti" a menší třešnička v podobě vychytané závěrečné pointy.


Pete69
Pete69
29 796 bodů
6.5
Nit osudu je tentokrát přetržena při pádu mostu a dočkáme se opět napaditých řešení "narovnání rovnováhy". Já mám celou sérii rád a považuji jí za nápaditou, přesto pětkrát a dost platí do písmene. Věřím, že další příběhy budou dříve, či později pokračovat a série bude oživena. Všechny díly považuji za více méně stejně povedené a když se někomu líbí, tak všechny a naopak.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Oproti předchůdcům krok kupředu, přesto je tahle látka strašně vyčerpaná. Hravost pár vražd to utáhne, ale vždy, když nikdo neumírá, nastupuje nuda.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tahle série byla vždycky hlavně o způsobech úmrtí. Něco jako Saw. Ale tady to je víc "jako ze života" a ikdyž to někdy možná působí hodně nererálně, tak vám dozajista znechutí návštěvu určitých míst (já rozhodně nepůjdu na laserovou operaci očí) 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Final Destination 5 (více)
  • Kanada Nezvratný osud 5
  • Kanada Final Destination 5
Premiéra v ČR:
8. 9. 2011
Distributor:
Warner
Země původu:
Kanada, USA
Rozpočet:
47 mil. USD
Tržby:
157,89 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Nezvratný osud 5 je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Nezvratný osud 5


Podobné


Powered byJustWatch