Ostrov svaté Heleny

39%

Články 5

Jediný český hit poslední doby jsou Lidice, jinak pusto
Téma27. 6. 2011
Jediný český hit poslední doby jsou Lidice, jinak pusto

Analýza - Letošní rok je z hlediska návštěvnosti českých filmů zřejmě nejslabší za posledních zhruba deset let. Za uplynulou dekádu se každoročně našlo pět šest českých filmů, které mají návštěvnost alespoň 200 tisíc diváků, mnohdy mezi nimi dva až tři tituly měly návštěvnost kolem půlmilionu a téměř každý rok nějaký film atakuje milionovou hranici.

Osmdesát dopisů očima Františka Fuky
Recenze20. 4. 2011
Osmdesát dopisů očima Františka Fuky

Následuje kompletní děj filmu (a není to spoiler): Komunistické Československo. Mladý kluk se probudí. V bytě nikdo není. Sní snídani. Běží do města. V odjíždějícím autobuse uvidím svou matku. Sedne si k ní do autobusu a společně jedou do jiného města.

Recenze: Tantra
Recenze9. 3. 2011
Recenze: Tantra

Dokument o české tantrické komunitě a jejím anglickém guruovi.Tento "dokument" se snaží být stoprocentně jednostranou reklamní kampaní na tantru. Jeho message je jasná: Když budete dělat tantru, budete mít lepší osobní i partnerský život.

Varování! Kerndl konverzuje s jezevčíkem
Téma25. 2. 2011
Varování! Kerndl konverzuje s jezevčíkem

Pravděpodobně nejhrůznější premiérou tohoto týdne je český amatérský film Ostrov svaté Heleny. Nejen proto, že ústřední roli v něm ztvárnil Ladislav Kerndl.

Recenze: Ostrov svaté Heleny
Recenze25. 2. 2011
Recenze: Ostrov svaté Heleny

"Dobrý den, já jsem Franta Kůzle a hledám svoji dceru..." Ne, zadržme. Ačkoliv by bylo velmi snadné udělat si z (rádoby)filmu Ostrov svaté Heleny legraci, výsměch si přece jen nezaslouží. Už proto, že chtěl vyprávět o něčem velmi křehkém a těžko uchopitelném a sice o pocitu promarněného života a úporné snaze slepit jeho trosky na poslední chvíli dohromady. Že se to zoufale nepovedlo, je věc druhá, byť očekávatelná, protože celé tohle domácí video je produktem party amatérských nadšenců.