Hlavně nezávazně

63%
Hlavně nezávazně
Plakát traileru

Když čtrnáctiletá Emma Kurtzmannová na letním táboře odmítla neohrabané pubertální návrhy Adama Franklina, ani jeden z nich neměl potuchy o tom, co obnáší skutečný, “dospělácký” sex. Když se o pár let později Emma (NATALIE PORTMAN) s Adamem (Ashton Kutcher) znovu setkají, jsou v tomto ohledu mnohem zkušenější. A vyspí se spolu.  A ten sex stojí za to.
A protože má Emma alergii na vztahy, tak jako jsou lidé alergičtí na arašídové máslo, a Adam je na tom podobně, jelikož jeho otec, televizní hvězda (Kevin Kline) randí s Adamovou bývalou přítelkyní, rozhodnou se vykašlat se na city a na vztahy a budou prostě jen “speciálními přáteli”. Žádné vodění se za ruce, žádné závazky, žádné lhaní, žádné žárlení, žádné mazlení, žádné emoce, žádné společné snídaně a hlavně žádné “ Chybíš mi”. Žádné roztomilé přezdívky, žádná romantická muzika…jednoduše, “Hlavně nezávazně.”
Co začalo jako ideální řešení jejich fyzických potřeb, bylo postupem času čím dál komplikovanější, jakmile Adam začal zatahovat city do postele (nebo do nemocničního skladu, na zadní sedadlo auta, prostě na všechna místa, která poskytovala horizontální podporu). V tu chvíli se museli pokusit zrušit závazky, kterým se snažili vyhnout, přičemž zároveň hledali odpověď na klíčovou otázku: Mohou mít dva přátele sex bez lásky? (oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Emma a Adam mají spolu v rámci svého přátelství příležitostný sex a rozhodnou se, že z toho udělají běžnou věc. Avšak za předpokladu, že k sobě nebudou mít žádné city. U Adama se ale projeví. Co na to Emma? Natalie Portman a Ashton Kutcher. Oba jsou patřičně živelní a svým způsobem jako pár vcelku roztomilí. Snímek v sobě nese okouzlující a úsměvné okamžiky, i když se to celé drží jediné lajny a tím je životní postoj Emmy, která je tu neustále moralizována faktem, že takový vztah není dlouhodobě udržitelný. Že s tím zkrátka mají i city co do činění. Že emocionální vztah je jedním z nejmocnějších sil v přírodě. Atmosféra snímku je živá a svým úsměvným nadhledem nenudící. Přesto se objevuje vagón nejrůznějších výhrad vůči určitým aspektům postav, vývoje děje a vůbec určité logičnosti. Z počátku oba vystupují jako pubertální jedinci a později, když to mezi nimi začíná být citově vážné, chybí mezi nimi ta správná chemie. Ke konci připadá onen citový vývoj, hlavně u Emmy, nějak uspěchaný. Jako letní romantická komedie se dá i tak užít a přijít během sledování na jiné myšlenky a naopak zapomenout na chmury. Na režijní stoličce režisér s českými kořeny Ivan Reitman, kterého tu bystré oko v jedné scéně i zahlédne. A jen tak pro zajímavost, námětem tento film v kinech konkuroval snímku uvedeného ve stejném roce ´Kamarád, taky rád´ (2011)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Mrzí mě, že Natalie, když už se objevila v takovémhle žánru, si nevybrala něco kvalitnějšího. Reitman se stal definitivně průměrným rutinérem (bojím se bojím nadcházejících Krotitelů), protože situací, kdy jsem se zasmál, opravdu moc nebylo...Navíc u mě ani moc nezafungovala ta dramatická složka, takže 4.5/10...
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
6
Hláška: Emma: "Adame, co se děje? co se stalo?" Doktor: "Pohmoždil si zápěstí, když praštil do zdi." Emma: "Napsal jsi mi, že umíráš!" Adam: "Fakt to bolí." - Romantická komedie 3 hvězdy + 1 za Natalii Portman

Dodatečné informace

Původní název:
No Strings Attached (více)
  • USA Hlavně nezávazně
  • USA No Strings Attached
  • USA Freundschaft Plus
  • USA Friends with Benefits
  • USA Fuckbuddies
  • USA Hlavne nezáväzne
  • USA Mono to sex den ftanei
  • USA Näin ystävien kesken
  • USA Sex Friends
  • USA Sexo Sem Compromisso
  • USA Sex story
  • USA Sin compromiso
  • USA Untitled Ivan Reitman Project
Premiéra v ČR:
31. 3. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
149,23 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hlavně nezávazně je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch