Červená Karkulka

56%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Trošku nuda ve srovnání s Jeníčkem a Mařenkou, nebo Sněhurkou a lovcem. I když se celý film odehrává v tajuplné a ponuré stmosféře, něco tomu prostě chybí a akce je až téměř na konci celého filmu. Karkulka se podle mě moc nepovedla - 60% s přimhouřeným okem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
Jedna z nejznámější pohádek jako fantasy? Zajímavý nápad, ještě zajímavěji provedený. Tvůrci pustili svoji fantazii naplno a vytvořili atmosferické dílo, které se nemá s ohledem na svůj žánr zač stydět. Hrůzná tajemnost a děsivé útoky vlkodlaka je devizou příběhu, který zaujme už od prvních minut. Klasické pohádce však zůstala v lecčem věrnost a tak se například dočkáme i známých otázek Karkulky Babičce. "Babičko, proč máš tak velké oči?" A srdce zaplesá. Je to film pro ty, co měli v dětském věku tuto pohádku rádi a teď coby dospělí by si ji rádi zopakovali v poněkud drsnějším hávu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Už asi vím, jak skvělý musí být Twilight, když i takový zajímavý námět dokázala Catherine Hardwicke zmrvit..Seyfried je roztomilá - Oldman hraje co umí, ale ani to prostě nestačí, aby z Červené karkulky bylo víc než lehce zapomenutelná slátanina......3,5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Červená Karkulka na jiný způsob. A v nepříliš povedený. Naprostá slátanina klasické pohádky, kde byla zachována typická otázka: ''Proč máš tak veliké oči? Proč máš tak veliké uši? A proč máš tak veliké zuby?'' v ne moc typickém podáni. S Karkulkou bych to vůbec nespojoval. Vlkodlak byl jen přerostlý pes a celý film byl zajímavý a nenudil. Ale spojovat ho s klasikou nejde.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Červená Karkulka v souboji s inkvizicí, nu což,časy se mění.V podhorské vesnici žije parta balíků, kteří odvádějí zvířecí desátek lesní bestii.Jednou se však situace změní a umírá mladá slečna.Místní uvědomělý fráterník se rozhodne o celé věci spravit otce Solomona,což se však moc nezamlouvá balíkům. Solomon a jeho manšaft asiatů a afričanů kteří se vyznají v alchymii a též v astrologii, stejně dobře jako EU v multikulturalismu zahájí lov na vlkodlaka.Umírají však další venkovani a inkvizice přitvrzuje ve vyšetřování událostí.Co by to však byl za příběh bez love story.Červená kapucka má dva nápadníky a taky zášť ostatních děvčat, poněvadž je prý krasavice...Na klasický pohádkový příběh nám tvůrci tohoto snímku naroubovali kde co a pomotali s kde čím, ale dějově to zase až taková totální holomajzna není.Zpracování je ovšem prachbídné.Sníh z polystyrénu, papundeklová vesnice a nuzné triky srážejí film víc než vlkodlak své oběti.Bohužel tam chybí trocha nadsázky nebo humoru , takže se nedá říct, že je to záměr a parodie.Co vedlo Gary Oldmana , že vzal roli v tomto ochotnickém představení je asi největší horor z celého filmu.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
4
Až se stane Seyfried Miss Universe tak potom možná se mi tahle vlkodlačí sračka bude líbit. Gary, fakt jsi si to u mě posral. Vážně lovec vlkodlaků? Nuda, děj o ničem a nesympatický (ne)herci. Ale pořád se to dá přežít. 30%
Nevka
Nevka
1 503 bodů
6
Jako nic, ale vůbec nic jsem od toho nečekal, ale film mě mile překvapil. Čekal jsem Karkulku věčně běhající po lese. A co jsem dostal? Karkulku nařčenou z čarodějnictví, vlkodlaka , který se přestal ovládat a co víc, dostal jsem i překvapivý konec. Už jsem si říkal, že ten vlkodlak mohl být ve filmu někdo jiný než Peter a vůbec jsem nečekal, že babičku sežere její syn vlkodlak jenom proto aby ho neprozradila. Takže to pro mě byl zajímavýa zážitek a říkejte si co chcete, sice tam trocha toho románu jako ve Twilight byla, ale i tak to za mě jsou výborné 3 hvězdičky, jelikož větší či menší nedostatky tady určitě najdete - netřeba vyjmenovávat.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
3
Nevím, proč tvůrci použili pro tento film název pohádky bratři Grimů, kteří se jistě při filmové projekci museli v hrobě otáčet jako prase na rožni. Valerie je mladá dívka zmítající se mezi dvě mladými muži Petrem a Jindřichem, oba ji chtějí a ona chce jen jednoho, ale ten druhý by taky nebyl špatný. Jenže, co když je jeden z nich vlkodlak, který sužuje vesnici, ve které všichni společně žijí? Je vlkodlak Petr nebo Jindřich? Nebo snad babička, která se chová celou dobu trochu divně? No není to ani jeden. Scénáristé a režisér dělá z diváka imbecila, protože vlkodlakem je samotný tatínek, který z babičky udělal Valerii sváču, kterou ona naštěstí nesní. A aby Valerii nikdo nepodezíral, že je vlkodlakova dcera, musí zemřít. Takže mu hezky rozpářeme bříško, nacpeme kameny a hodíme do jezera. Ale ouha, vlkodlačí větev pokračuje i tak dále, protože Petra tatínek při rvačce kousnul, a protože byl právě krvavý týden, tak se stal vlkodlakem i on. A jako na potvoru se pak s Valerií vyspal, takže mimčo bude taky vlkodlak. Že je to trochu přitažené za vlasy? Ano je, trochu více. A nezachrání to ani Amanda Seyfreyd se svýma vykulenýma očima, o které pořád všichni říkají, jak je krásná. Těch 30% patří pak jen zpracování, kterému nelze nic vytknout, zajímavá atmosféra a výtvarné zpracování a hodně dobrá hudba. To ale bohužel nestačí. Jo a taky tam hraje Gary Oldman. Naštěstí ho taky vlkodlak kousne a tak ho musejí utratit.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
6
Na jedno shlédnutí zajímavé, ale žádný zázrak.
Peter12
Peter12
810 bodů
5.5
Červená karkulka nie je ničím výnimočná ale docela ma bavila.Historická scenéria dediny a prostredie kde sa to odohrávalo bolo nádherne a k tomuto filmu sa to hodilo.Ale čo tento film,má spoločné s červenou čiapočkou?To potom aj ja si dám župan s kapucňou a pojdem do zoo Bojnice za vlkmi a tak tiež budem červená čiapočka?Lebo som nepochopil súvis s originálom.Z hercov bol najlepší G.Oldman.A keď ten vlk začal rozprávať,normálne ma to rozosmialo,aký bol ukecaný.