127 hodin

78%
127 hodin
Plakát traileru

Jedné páteční noci v dubnu 2003 se 26-letý Aron Ralston vydal do Utahu, aby zde strávil víkend lezením po odlehlých skalách národního parku Canyonlands. O šest dnů později se znenadání zjevil v civilizaci, bohatší o neuvěřitelný příběh a chudší o pravou ruku. Ralston (James Franco) přežil 127 trýznivých hodin v divočině s rukou přiskřípnutou ohromným kamenem, s malým množstvím jídla a jen několika kapkami vody. Bojoval s přírodou i vlastními démony a vyhrál. Dokázal, že má potřebnou sílu na to, aby se vyprostil z 20 metrů hluboké propasti a zraněný ušel více než 10 kilometrů než konečně najde záchranu. Jen díky neuvěřitelné statečnosti unikl jisté smrti. (oficiální text distributora)

 




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Minimalisticky dokonalé divadlo o jednom herci. Danny Boyle tyhle životní osudy prostě umí točit a 127 hodin není žádná výjimka. Přesto,že se film odehrává na jednom místě,tak nabízí spoustu napětí a nervy drásající scény. James Franco opět dokázal,že je vynikající herec,který zvládá veškeré polohy.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Filmy založené na skutečné události prostě žeru a když se to udělá takhle, není co řešit. Velmi dobrá podívaná, chvílemi jsem tam byl já osobně s rukou pod kamenem. Spojení reálné situace, vzpomínek a přeludů z dehydratace je velmi dobré. Malý mínus snad jen za jasně předvídatelný způsob vyproštění hlavního hrdiny. Ale to vlastně přinesl život sám.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Útěk do divočiny + Buried = za přispění Boylea zábavná jednohubka, která nám toho moc nedá, ale kouká se na ní zatraceně dobře. 75 %

Dodatečné informace

Původní název:
127 Hours (více)
  • Austrálie 127 hodin
  • Austrálie 127 Hours
Premiéra v ČR:
3. 2. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Austrálie, USA, Velká Británie
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
35,69 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
127 hodin je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch