Hanna

67%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Šestnáctiletou dívku vycvičil její otec coby bývalý agent CIA v dokonalého zabijáka. A teď jdou po ní. Jmenuje se Hanna a je poněkud zvláštní. Známý námět zpracovaný zase trošičku jinak. Ze snímku by se dal očekávat zběsilý švih tempa všeho dění, ale kupodivu, není tomu tak. Akční scény jsou dokonalé a působí akčně osvěžujícím dojmem a tak jim není co vytknout. Některé scény dramatické ale místy sklouzávají téměř až do poetiky a to je na takový děj hodně silná brzda. Snímek má dokonce v sobě mnoho odkazů na různé snímky, ale jako vždy to pozná jen skutečný filmový fanoušek. Co třeba ‘Lola běží o život’ nebo ‘Leon’? No, nic. Co se týče příběhu jako takového, v podstatě není o co stát. Je tu vůbec nějaký? Na takový film to však stačí. Popkornový akční film bez bázně a hany, který mohl být o něco více akčnější, ale co. Takhle to také filmový zážitek přináší.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Leon může být jen jeden. Navíc to, co zvládnul loni Vaughn jako vedlejší (a zábavnou) dějovou linii Kick-Ass, se tady strašně vážně snaží být něčím objevným a nekompromisním. Pointa navíc ruší většinu toho, co bylo opravdu zajímavé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nechápu, co Wrighta táhlo k tomuhle filmu, protože ten scénář...to je břídilna největšího kalibru. 4/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Povedené
  • akce
  • hudba
  • závěr
  • tempo
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6.5
První akční scéna je intenzivní. Kdykoli budu radši než na Arnolda koukat na 16letou roštěnku, jak to nandává SWATu. Potom se děj sice zabrzdí, ale jakmile vám začne poskakovat subwoofer, víte, že to zase přichází. Po této sinusoidě proplouváte celým filmem a nebýt krátké "sociální" vložky, nepřerušilo by ji takřka nic. Hudba i prostředí jsou na svůj rozpočet velmi působivé. Asi je to tím, že se natáčelo v Evropě. Nevím sice, zda bylo nutné zapojovat nácky, ale rifle a bomber jsou přeci jen pohodlné věci na nošení a já jsem taky plešatý....uf, to je ale shovívavost:-) A herecké výkony? Především ONA. Cate Blanchett je prostě sqělá. Ledová královna. Andělská svině, která ví, co chce a dokáže toho dosáhnout. Scéna s malým chlapcem je dokonalá. Túrin a Glaurung. Králík proti kobře. Sami byste vzali nůž a vetkli jí ho mezi žebra. Další protagonisté podávají standardní výkony. Hlavní hrdinka je slaďoučká a vy celou dobu myslíte na to, jak byste si od ní nechali.....nakopat cokoliv. Ostatní postavy dělají v podstatě jen kulisy a posouvají děj kupředu. Ale to neva. Film není žánrově tak snadno zařaditelný. Hanna není čistá akčňárna, ačkoliv k ní má asi nejblíže.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
2
Nie je nič horšie než béčko, ktoré sa snaží vizuálne pôsobiť ako v prvej lige a navyše ešte s pokusom o umeleckú náročnosť. Tak potom vzniká čudný film typu Hanna.
Meky
Meky
1 381 bodů
5.5
Hodně rozpačitý film. Zvučné herecké obsazení je silným lákadlem, ale řekl bych jen na "papíře". Ve skutečnosti jak Cate Blanchett, tak Eric Bana předvádějí sotva průměrné "herectví" a oba je naprosto s přehledem zastiňuje mladá, ale nesmírně talentovaná Saoirse Ronan (Hanna), která prosím pěkně "to charisma" má a již v tak mladém věku. Je neobyčejná a není to rolí Hanny. Námět je dobrý, začátek umí diváka navnadit, ale postupem času snímek ztrácí dech a neví kudy kam. Je to škoda, našlápnuto měl pěkně. Zajímavých sekvencí se zde vyskytuje hodně, rovněž stylizované a detailní záběry jsou "šmakovní", ale to nestačí. Závěr? Z Hanny se dalo vytřískat mnohem, ale mnohem víc, škoda. Po zdařilém začátku děj stagnuje, neví kam směřuje a proč a výsledkem je pak neuspokojivý pocit. Tedy alespoň u mě. P.S. Hanna mi připomíná film Lola běží o život... pořád se někam utíká a utíká a utíká.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
6.5
Hanna vůbec nemusel být špatný film! Ale pravdou je, že scénář z roku 2006 vykazuje značné trhliny, rozbíhá se od akce k melodramatu, naznačuje i polopatizuje, baví i mate, zkrátka chová se jako nezvedené děcko, které si chvíli chce hrát na to a za chvíli zas na ono. Začíná jako Poslední Mohykán a končí jako Bourneův mýtus. Jedno se ale musí režiséru Joe Wrightovi nechat. Saoirse Ronan pod jeho rukama (skvělá i v Pokání) roste v prvotřídní herečku.
Percabeth
Percabeth
454 bodů
10
Neskutečně zajímavý film o holce, která přeživá se svým otcem někde v pustině, a loví zvířata :D koho by tohle nezaujalo? :D doporučuju všem. Saoirse Ronan hraje všude skvěle, takže bych si ráda zkoukla všechny její filmy :D
sisisi
sisisi
441 bodů
7
Tento film se mi dějově moc nelíbil. Byl zdlouhavý a ne moc zajímavý, ale! Saoirse Ronan na mě zapůsobila neuvěřitelným způsobem. Během celého filmu měla stejný výraz, ať už někoho vraždila nebo si jen s někým povídala. Připadala mi jako robot a ten herecký výkon obdivuji.