Život po životě

62%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Působivý snímek o tom , co se vlastně děje v době umírání. Představují se tu tři příběhy na základě skutečných situací. Hned ten první šokuje svou ryzostí a reálností. Tsunami. Silné, nečekané, smrtící. Klobouk dolů nejen za vizuální efekty, ale i za práci s kamerou. Hodně se tu filozofuje a tak se pro někoho může zdát vyprávění dosti těžkopádný. Styl je však jemný, nikam nespěchající. Dvouhodinová stopáž také může připadat moc, ale pro tento typ snímků je naopak potřebný. Není to žádná fofr akce a tak veškeré myšlenky mají prostor se plně rozvinout. Téma bylo probráno uspokojivě a divák zajímající se o tuto problematiku si může vytvořit názor svůj. Clint Eastwood udělal na režijní stoličce opět kus poctivé práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Je zajímavé, že Clint Eastwood má štěstí na dokonalé prošumění jeho slabších kousků, které se do části světa ani nedostanou (leda na DVD) a za měsíc se o nich nemluví. Nechci tvrdit, že by herci hráli špatně. Nemůžu říct, že by některá scéna (krom útoku tsunami) vypadala vizuálně nezvládnutě, že by Clint nezabíral emoce různých postav citlivě a důvěryhodně. Některé scény sami o sobě jsou dokonce působivé velmi. Jenže to nic neznamená, když celek nefunguje. Umím si představit, že kdyby Clint natočil snímek jen o tom klukovi, opět bychom tu měli pořádný filmový zážitek, jenže on tam vecpal Damona a Francouzku, čímž to totálně... nepovedlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
A tak skvěle to začalo (scéna s tsunami). Pak se ale začly postavy chovat na palici a předvídatelně - plus vše korunoval závěr na knižním veletrhu, který nám prostě dokázal, jak je ten svět malý, že. Po Invictus další studenější sprcha. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Jen nesmírně zajímavá myšlenka prostě nemůže utáhnout celý snímek. Působivý rozjezd je tady brzo vytlačen na Eastwoodovy poměry netradičně rozvleklým a nezáživným příběhem, který silně balancuje na hraně velkého kýče. Snaha zapracovat do děje co nejvíce fantasy prvků je pochopitelná, neboť bez nich by se asi každý nudou ukousal. Také herecké výkony jsou na úrovni a zachraňují, co se dá. Ovšem nic z toho nemělo takovou sílu, aby zacelilo tu obrovskou díru v podobě nevyužitého potenciálu, která hyzdí tuto jinak velmi netradiční filmařinu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Místama nudnější ale i zajímavější. Film nijak neotravuje avšak není to můj šálek kávy. Ve všech ohledech průměr.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
2
Produkce Steven Spielberg a Frank Marshall, za kamerou Clint Eastwood. To jako fakt? Formátu všech tří nehodná bolestná nuda špikovaná minutovými hereckými highlighty, ale hlavně vlnami nechtěného smíchu. Otřesně rozvleklý scénář, neschopnost vyprávět a zajímavě posunovat děj, směšné dialogové konstrukty i všechny vedlejší postavy. Ani ten (a především ten) metropolitní křižovatkový rukopis páně Iñárrita, jakýsi pokus o "osudovou celistvost", to nezachrání a nestojí za řeč. Bezbřehá zoufalost, kam se člověk podívá a pravděpodobně největší průser na ose Tower Hill - Eiffelovka ever. Mrzí mě, že dva nejhorší Eastwoodovy filmy nese na bedrech zrovna chudák Damon. A řekněme si na rovinu, že kdyby to nebyl sám velký Eastwood, asi by tu lítalo mnohem víc odpadů. Řemeslný propad Shyamalanova formátu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Zajímavá myšlenka, působivý rozjezd (vlna tsunami), ale nakonec jen rozvleklý, nezáživný americký kýč, který nezachrání ani Matt Damon. Zajímavá byla ta linie tří samostatných příběhů, které se propojí až na konci. Každopádně je spousta Eastwoodových filmů, které se mi líbily mnohem víc, ať to byly westerny, nebo Madisonské mosty. Mně by rozhodně nevadilo, že se tu filozofuje. Jenže o čem?! Odpovím sama: o blbostech!!! Jeden divák si na serveru FDb.cz stěžuje, že se ve filmu nic nevyřeší. A co by chtěl jako vyřešit?! Líbila se mi belgická herečka Cécile De France (Marie), kterou jsem neznala. Zajímavá žena!
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Škoda, že v Hereafter nehraje Marion Cotilard, bylo by ještě o chlup lepší.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Jeden z těch slabších filmů od pana Eastwooda. Pravda, i mistr tesař se někdy utne.
bidlobox
3 802 bodů
5
Tenhle žánr Eastwoodovi příliš nesedí, docela by mně zajímalo, pročpak se do něj vůbec pouštěl, zda se ho to téma nějak dotýká nebo je to způsob vypořádání se s ubíhajícími léty nebo ho do toho prostě jen někdo navrtal. I Matt Damon ve své roli působí trochu jalově, i když celkem uvěřitelně.