Příběh rytíře

75%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Zdařilý dobrodružný snímek,který si oblíbí hlavně něžné pohlaví a to díky blonďatému Ledgerovi v hlavní roli. Sám musím uznat,že mu tento film vážně dost sedl. Má to vtip,má to šmrnc,má to napětí,má to děj,má to vše co správný dobrodružný snímek má mít.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Příjemný film na jedno použití, kterému ale zoufale chybí "něco navíc". Ne že bych se nudil, jenom mě prostě příběh sám nezaujal natolik, abych ho někdy chtěl vidět znovu. Přesto rozhodně nejde o ztrátu času a určitě nelituju, že jsem mu tu hodinu a půl dal. Herci jsou docela sympatičtí.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Příběh rytíře je fajn film, je vtipný, plný zajímavých scén na kolbišti a zároveň plný lásky i napětí a ta rocková muzika to jen umocňovala.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
romantická oddechovka... dneska už taková klasika...
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Pěkná solídní podívaná a jak jsem se díval tak to ani neni tak podivný ale samozřejmě příběh mohl bát lepší ale celkem oddechovka která potěší i výkonem Heatha Legera.
  • herci
  • slušné akční scény
  • povedená hudba
  • příběh mohl být lepší
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 321 bodů
10
Film vám hned v prvních momentech dá jasně na jevo čím je a buď na to přistoupíte nebo ne. Já miluju filmy, které se neberou smrtelně vážně a umí se uvolnit, ale zároveň se dokáží držet zpátky při zemi a perfektně tak balancují. Užasný sekvence, hudba, lokace, kostými, charismatický obsazení, napětí a příjemný chytře vystavěný příběh. Vesměs je to taková přijemná pohádka, ale kdo by neocenil opravdu krásnou pohádku, která má srdce, styl a funguje na všech rovinách. Nevím proč se tedy držet zpět v hodnocení, už jen kvůli všem těm lidem co museli slítávat z koně.
alexik789
2 512 bodů
8
Film mě dost překvapil, líbí se mi vsuvky z moderní doby, Heath Ledger je okouzlující. Naprosto skvělá podívaná, které nechybí pár opravdu vtipných momentů a dobré herecké zastoupení. Už jsem viděla víckrát, ale pořád mne to baví.
farb
farb
2 064 bodů
8
Parádní zábavná oddychovka. Baví vždycky!
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Už jako dvanáctiletý jsem tento snímek žral a nic z toho nezmizelo ani o deset let později. Tento film je pro mě stále stejně úžasný, jako kdysi. Příběh o obyčejném člověku z lidu, o jednom z "nás", který změnil svůj osud a navzdory svému nuznému původu se stal uznávaným rytířem. Samozřejmě, na místě jsou i komediální prvky, ale ty pro mě ustupují do pozadí, v porovnání se samotným příběhem. Výborný Heath Ledger, budiž mu země lehká, už zamlada ukazoval, jak obrovský herecký potenciál v něm dřímá a který naplno vypustil ze řetězu jako Joker. Skvělé výkony podával i Paul Bettany a zde jsem si oblíbil i Alana Tudyka, který vždy umí dobře pobavit. Zkrátka a dobře, tento film jsem žral, žeru a budu žrát i v budoucnosti.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Velmi příjemné překvapení. Na filmu se mi nejvíce líbilo jeho originální pojetí. Celý příběh není nějaký výplod geniality, ale přesto je výborně napsaný a člověka zahřeje. Romantická linka také funguje velmi dobře a protagonistova vyvolená je dostatečně sexy. Odvážné pojetí historie, kostýmy začínaje a hudebním doprovodem konče, do filmu skvěle zapadá a doplňuje plytký děj. Snímek také obsahuje několik perfektně zvládnutých komediálních sekvencí. Především Jeruzalém mě rozsekal. Film působí kompaktně a děj, a především romantický vztah, je správně stupňovaný a prochází určitým vývojem až k vyvrcholení, což oceňuji vždy.