Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

58%

Komentáře a recenze 59

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4.5
Celá tahle upíří série je pro mne těžko stravitelná. Herci jsou vesměs příšerní,furt se zde chodí bez trika,příběh je hloupý,ale ta závěrečná bitva nebyla úplně marná. Nasnímaná byla dobře a navíc byla správně brutální. Jenže to co nasleduje hned po ní mne vrátilo pevně na zem,abych si uvědomil,že vlastně sleduji pohádku pro dospělé a v pohádkách se přece neumírá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Zatímco předchozí první část čtvrtého příběhu pojednávala o událostech v době těhotenství Belly, v této druhé části se dítě narodí, krapet povyroste a je snaha její existenci za každou cenu obhájit. A opět je i snaha o epos za použití dějství, které by vystačilo a na daleko kratší stopáž. Režisér Bill Condon však tentokrát celý dějový koncept pojal více uvolněně, takže co se týče napětí, a vůbec celkové atmosféry, se bohužel šlo o nějaký ten stupínek dolů. A je to škoda, neb konec měl být nadevše velkolepý a to hlavně v rámci emočního vypětí. Co se týče vývoje, charakterově nejvýraznější je Bella, která už není naivní dospívající holčičkou, ale v podstatě již mladou ženou odhodlanou bojovat nejen za své dítě, ale i za své ideály a za to, co miluje. Nejdelší scéna je o vyjednávání a přesvědčování, která by si rozhodně zasloužila daleko větší dramatizaci a napětí. Takto se jen ponuře opakuje dojem zbytečné natahovanosti, které absolutně nic nepřináší. Po předchozím díle tedy zklamání, které jen vyvolalo dojem, že je rozdělení do dvou filmových dílů naprosto zbytečné a že se tak stalo jen kvůli většímu výdělku z kin.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Pojď, Ede, zúčtujeme! Dnes naposled...Technicky opět o něco snesitelnější a opět je to úplně jedno. Nekonečně vyprázdněný film, který neuráží ani tak svou hloupostí jako třeba Nový měsíc (když v něm není nic, nemůže v něm být mnoho hloupého), ale právě prázdnotou, absolutní absencí vnitřku. S hrůzou zjišťuju, kolik lidí je ochotno na to přistoupit a říct si "není to tak hrozný". Nic horšího než film, který otupuje a film, který se otevřeně hlásí k hlouposti diváka, není! Díky bohu je to ale za námi. Dokonáno jest! Teď jen odpočítávejme vteřiny, než se na tenhle pseudofenomén zapomene. Tipuju, že budou stačit prsty jedné ruky. 10 %
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5
Mít to o chlup lepší scénář, lepší herce a vyšší rating, tak je to na potlesk. Takhle to je jen tuctové zakončení pro puberťáky (ne všechny, samozřejmě), které ukončilo jednu moc dlouhou sérii filmů, při který holky řvaly a měly orgasmy, kluci protrpěli několik hodin a rozumní lidé jen nevěřícně kroutily hlavou, co lze ještě udělat, či co už se stalo s touto značkou. PS: Velká pochvala Condona, co ten dokázal udělat s posledními díly je chvályhodné, vzhledem k tomu, jaký měl špatný scénář.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5
Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Omáčku a nudu střídalo něco co mě bavilo, určite lepší než díly před tím a to nemluvím o závěrečný bitce. Pokud by tvůrci dali nějak šikovně dohromady první a poslední díl, tak by z toho mohla být dobrá tříhodinová podívaná....škoda. No a za závěrečnou bitku a nečekaný zvrat jsem musel dát hvězdičku navíc, ale bylo to těsný. 67%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Nejočekávanější film tohodle měsíce byl velmi zajímavý. I přesto, že jsem četla všechny knihy, posouzení filmařů a samozřejmě pokus natáhnout tento film co nejdéle, což se vlastně očekávalo, byla jsem překvapená a snad bych se nebála použít slovo uhranutá. Až na extrémně dlouhé prvotní titulky a trochu moc přepočítačovanou Renesmé v miminkovském pojetí, mě film překvapil. Samozřejmě ten souboj, byl trochu nedomyšlen, ale celé kino, se tomuto okamžiku zasmálo. Hudebně i dějově prostě skvělé zakončení trilogie, a nebojím se říci, že je to s předposledním dílem opravdu dokonalé popsání knihy.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
A ani ve druhém dílu se toho překvapivě nestane mnoho. Bella se promění, dítko roste, upíří rada starších s tím má problém a pak se tam nabalí spousta nejrůznějších upírů ze všech světa stran a vše spěje k vyvrcholení celé ságy. Vcelku kvalitní zpracování vcelku průměrné knihy. Mohlo to dopadnout mnohem hůř.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Tak jsem byl vlastně překvapen, protože jsem "musel" dát i některé předešlé ( pro mne málo snesitelné ) díly s mládeží a tento závěrečný byl najednou trochu jiný. Sem tam jsem se zasmál nechtěným vtipům, chvilkami jak milostná telenovela, ale mělo to alespoň spád. Legrační scény v bytech, modní přehlídky svetříků, košilek, už stačili jen cenovky. Trochu se člověk ztratí, pokud nezná perfektně ságu, kdo, kdy koho může zabít, jaká jsou pravidla a kdo je kdo. Na druhou stranu musím ocenit závěrečnou bitvu, vybudování konfliktu, vyhovovala mi nadsázka bez krve a i závěrečný fór v bitvě. Po dlouhé době jsem viděl přehlednou bitvu, kde vím, co se dělo a měla vlastní jasné mikro příběhy, což oceňuji. Přemýšlel jsem jestli 50% nebo 60%, ale vzhledem k předešlým dílům je na místě jasný vzestup, jen škoda, že jako by se šetřilo na větší záběrové epice, tricích.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
4
haha, královské finále, který jen tak nikde neuvidíte... proč proboha někdo musí vytvářet takovýhle filmy.. :(((