Zdrojový kód

78%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
K dokonalosti opravdu chybělo málo. Film o kterém jsem nevěděl vůbec nic a pak se na mě z nenadání vyvalila taková nálož napětí a emocí,až mi to zařezalo trenky mezi půlky. Jake Gyllenhaal je opravdu výborný herec,ale to už přece dávno víme,tak proč se nenechat unášet se zatajeným dechem jeho skvělým hereckým výkonem až do samotného finále.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Tento film je velmi podařený. Podobné téma, jako ve filmu Na hraně zítřka. Tyto filmy mě vždy baví povedou-li se. Tento film za povedený považuji. Nečekal jsem zázrak, proto mě film velice překvapil. Napětí a akce ve vyváženém poměru. Zkrátka moc dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Příběhy kde se skáče časem mají ve vínku hlavně nebezpečí v tom, že se při sledování dá lehce ztratit v ději. Tady to však nijak neplatí. Vyprávění je srozumitelné a hlavně plynulé. Jenomže to nějak nestačí. Originálního tu není zhola nic. Skákání v čase do stejné doby s úmyslem změnit minulost v zájmu bezpečnosti tu už párkrát bylo a to jak ve filmové, tak i v seriálové podobě. Efekty se zdají být při dnešních nárocích odfláknuté a objevuje se zde i několik hluchých míst. Snímek vědomím tedy prošumí a zanechá neblahý pocit o promarnění šance tvůrců vytvořit minimálně aspoň zajímavý biják.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
I přes strašně spatlaný scénář se mi to líbilo. Drží si to tempo a emoce. Jakeovi tu zapálenost věřím. Jones má šanci stát se skvělým žánrovým režisérem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice sympatická sci-fi, kterou Jones dokazuje, že Moon nebyla žádná náhoda a že od něj v budoucnu ještě můžeme čekat hodně velké věci. Zamrzí v podstatě jen ten podivný závěr, který jsem prostě moc nepobral....7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Zdrojový kód je přesně ten typ filmu, který je protipólem comicsových velkofilmů nebo Lucasových Hvězdných válek. James Cameron řekl na setkání s mladými scenáristy, že by si hrozně přál, aby se do sci-fi vrátily poselství, kterými žánrové filmy komentovaly nálady ve společnosti. Zdrojový kód jedno takové příjemné poselství nabízí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Vracečky, vracečky jinak a vracečky na novo. Dokola a stejně. Trochu se povedlo pátrání po teroristovi, ale bylo to stále (v podstatě) stejné. Film není nejhorší, ale opakující se. Ovládat tělo myslí? Dobrý nápad. Něco jako Avatar? V podstatě ano. Je však dobré, že děj nijak nenudil.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Inteligentní sci-fi s vlastně velmi jednoduchou myšlenkou. Asi i bezchybný výkon ústřední herecké dvojici.. Rozhodně nechybí napětí, ale to je tak asi všechno. Úvod je šílený nepořádek, kde jsme teda kroutil očima, co to má znamenat? Nicméně postupně se to rozjede a graduje to jak má. Jenže kam to dospěje?! Ve snaze uspokojit všechny a zakončit to tak nějak happy endem je z toho úplná blbost, která nedává smysl. Přesně typ filmy, které graduje graduje až se to celé pokazí. Finále nedává smysl.. A k tomu navíc nechápu, co ho přimělo udělat něco tak sobeckého. Vzít někomu život a tvářit se pro všechny jako někdo jiný. Není to fér vůči nikomu! Ale samozřejmě největší flop je když si Colter zavolá tatínkovi, tady by to s ním mělo nějak vyběhnout.. Smůla, chtěli happyend mají wtf-end! 65%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Od tvorcov filmu Moon som čakal ďaľšiu neskutočnú pecku. A tu som aj dostal. Pokiaľ máte radi filmy ako Donnie Darko ,Inception ,Butterfly effect alebo Edge of tomorrow tak tu nie je o čom hovoriť. Pre týchto ľudí to bude povinné. A pokaľ máte radi Jaka Gilenhaala tak tiež tu nieje o čom kecať. Celý film je skvelý až na mietami horšie cgi. Koniec je jeden veľký časový paradox a dosť vám zamotá hlavu. Zvratov je tu neúrekom. Takže 2 topky od jedného režiséra a dosť? Nie. Ešte je tu aj Warcraft. 4,5*
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Film, který ve svém minimalistickém měřítku má vše, co si člověk může přát. Zápletku, akci, napětí i emoce. Vše doprovázeno živou režií, perfektním scénářem a přesný castingem. Tady se sešlo opravdu dost talentů, které vytvořili film, který nenudí a je až do konce strhující. Je mi líto, že jsem o tomto filmu neslyšel dříve, protože tento film si rozhodně zaslouží šanci u každého.