Na doraz

66%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po minulém "spálení" s Hangover jsem tentokrát neměl příliš velká očekávání a to se nakonec i vyplatilo, protože jsem dostal nezávadnou jednohubku s klasickým Zachem NikdyNevyslovímTvéJméno a v rámci možností snesitelným Downeym, (jehož parketa je ale prostě někde jinde)...5,5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
V podstatě solidní komedie s klasickou zápletkou. Bez peněz, dokladů a s blbcem na krku. Situace jsou vtipné jen mi přišlo nemístné plivnutí na psa ze strany Roberta Downeye v záběru kdy mu prasknou nervy a vynadá svému ''spolucestujícímu''. To bylo trapné. Jako celek je to vtipné a zábavné pokoukáni.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Nelze tomu upřít několik nápadů i slušně nastíněné charaktery. Humorem je to ale hrozně nevyvážené, takže film sem tam zcela nerozumně přepne z komediální road-movie do něčeho, co by mnohem líp vypadalo ve filmu Adama Sandlera (třeba bitka s vozíčkářem je úplně mimo). Downey i Galifianakis to táhnou, i když Downey je tentokrát minimálně využit. To Galifianakis působí mnohem živěji a překvapivě utáhne i dramatičtější sekvenci. Je možná škoda, že se tvůrci neodvážili víc zatlačit na dramatickou linku, protože těch několik málo vážnějších momentů je nečekaně silných. Skoro mám podezření, že to na papíře byla hořká komedie a pak někomu došlo „ale sakra, lidi chodili na Pařbu ve Vegas, tak to musí být hlavně taškařice“. Ani ryba, ani rak, ale nenudil jsem se.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Mám rád Phillipse za to, že nechá Galifianakise jít až na dřeň. Krom pár momentů tu toho ale moc nezbylo a při těch hrátkách na vážnější notu to ústřední dvojici šlape výrazně hůř, něž když se snaží prokousat dalším průserem. Phillipsovi tentokrát nevyšlo to dravé tempo a dojíždí i na absenci vyloženě dobrých nápadů, které v Hangoveru sypal z rukávu. A ta psychologie postav není kolikrát úplně konzistentní (Downey hraje Downeyho a zároveň někoho, kdo se snaží být Downeym. A je znát, že se v mnoha scénách vyloženě ztrácí a tohle mu tak úplně stoprocentně nesedlo). Zatímco Hangover uvítám kdykoliv znovu s otevřenou náručí, nad touhle "pousmávací sázkou na jistotu" s pár dobrými fóry se při filmově-opíjecích seancích zřejmě už nesejdeme.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5.5
Pro mě trochu neuchopitelná komedie, která svedla do jednoho auta vcelku seriózního architekta Roberta Downeyho jr., chlápka na zabití Zacha Galifianakise, který se prý jede stát hercem, jeho zpopelnělého otce v plechovce od kafe a otravného psa. Poslední tři jmenované jsem měla chuť vyhodit z auta po pěti minutách tohoto road movie, nějak mi připadalo, že se s tím humorem tlačí dost na pilu.
kubas369
4 086 bodů
4
Další z těch rádoby vtipných amerických komedií ale ještě poměrně snesitelná hlavně díky Robertu D a pixle od kafe. Zato Zach je naprosto mimo mísu, trapnej a hlavně nudnej až na půdu. Ten chlap mě sere už od prvního záběru.Ty vole a co ten onanující pes? To jako vážně jo?
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Velmi vtipná komedie a výborné gagy.Pokud se zaměřím na hlavní představitelé tak u mě jednoznačně převyšuje Zach Galifianakis,který se pro komediální žánr narodil.Tu narozdíl od Šílenců na prknech dostal více prostoru a bylo to znát (v některých scénách jsem měl problémy zastavit smích a sledovat další scénu),za to Robert D. Jr. mě do komediálního žánru moc nesedí (měl by zůstat u akčního prostředí například u Iron Mana).Pokud se zaměřím na scénář tak to nebylo možná úmyslné,ale cítil jsem tu trochu Rain Mana v některých scénách,ale jen trochu :-) Režie Phillipse je svěží a svižná.Komedie s lidskou povahou a vážností,která úplně nebyla nejsilnější notou filmu.Díky nízkému hodnocení tu na CSFD zvyšuju na 4*...ps:Scéna kdy pili "kávu" jsem myslel,že se smíchy neudržím...další scéna v autě je taky skvělá: Peter: "Co je to za zvuk?" Ethanem: "Já nic neslyším" ...mlask..mlask...
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5.5
JFilm, který je škatulkován jako komedie, ale jedná se o 100 minut s několika málo vtipnými scénkami. Čekal jsem od tohoto snímku mnohem víc.
farb
farb
2 064 bodů
6.5
V jednotlivých scénách naprosto super komedie (imitace Kmotra, plivání na psa, postřelení...). Ale jako celek tomu chybí pevnější rámec - zkrátka jsou mezi jednotlivými scénami obrovské kvalitativní rozdíly.
Hare77
Hare77
2 051 bodů
7
Od 12 let ? Asi.....