Dívka, která kopla do vosího hnízda

72%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Věčná škoda,že neznám knižní předlohu,ale mám to v plánu brzo napravit. Měl jsem totiž problém s orientací v ději a věřím,že v knize je to vše lépe vysvětlené a i obsáhleji. Film má sice 148 minut,ale i tak jde cítit,že toho spoustu vynechává. Každopádně snímek je i tak napínavý,má zajímavý příběh a Rapace je v hlavní roli stále skvělá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
V podstatě dvoják s druhým dílem, který jde kvalitativně trochu výš, než dvojka, i tak je to ale stále spíš televizní záležitost. Neměli bychom zapomínat, že druhý a třetí díl stáli dohromady jako jednička a tak nějak se od nich očekávalo, že půjdou přímo na televizní a VOD trh. Trojka příběh uzavírá, herci jsou opět fajn a rozuzlení je uspokojivé. Milénium se povedlo jak knižně tak filmově/televizně.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Ještě slabší než předchozí díl trilogie. Pro mě hodně nudnější, ale jelikož se zde konečně mladá dívka dočká spravedlnosti, přidám na hodnocení.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Závěrečná díl věhlasné severské filmové trilogie, která dělá tečku za odvyprávěným příběhem, v níž se uzavírá adaptace populární knižní série Stiega Larssona.. A tady nejvíc vidíte, jak se od detektivní zápletky prvního filmu, na který se žádný sequel absolutně nechytá, látka posunula někam úplně jinam a to k postavě Lisbeth.. Ano, její postava je nejlepší, ale když zase Noomi Rapace tady herecky nemá vůbec konkurenci. Třetí film je velkým osobním završením minulosti Lisbeth s vrcholem v podobě soudního procesu, kam jí dostaly události z přechozího dílu. A v téhle úrovni je to velmi fajn, Noomi je tady holt ikonická a "boží mlýny melou a melou..", ale stejně to není dost a z finále neskáču radostí.. Absolutně se nedaří propsat její vlastní minulost do něčeho většího v čem si zase svoje kope Michael Blomkvist, který od konce prvního filmu kope druhou lajnu.. A tak se nakonec musím přiklonit k tomu, že Fincher možná věděl víc, než samotní původní tvůrci, jelikož ani jeho ani původnímu prvnímu dílu se nic dalšího nevyrovnalo.. Nejhorší je, jak dlouhé to vyprávění vlastně je, v jedničce máte pár zaváhání v tempu, druhý film je akčnější, ale stejně vůbec negraduje, konečně pak třetí díl graduje dobře, ale zase postrádá něco dynamičtějšího, co by vynahradilo větší soustředění na dialogy.. Dojem po rutinní dvojce je sice napraven, ale jako závěr devítihodinové (!) pouti to obstát nemůže.. 65%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Po roku a niečo od posledného dielu, Dievča, ktoré sa hralo s ohňom, som sa vrhol na pozeranie poslednej skladačky Larssonovej trilógie - Dievča, ktoré koplo do osieho hniezda (spracované podľa tretieho románu so Slovenským názvom Vzdušný zámok, ktorý vybuchol). Príbeh Lisbeth Salanderovej sa od minulého dielu riadne zamotal a do finále vás príbeh privedie s ešte väčšími rozpakmi než s akými ste odišli po pozretí dvojky. Nebudem sa nejak dlho rozpisovať, väčšina príbehu, ako to už pri Larssonovkách býva zvykom, je zameraná na žurnalizmus a právo, takže ak vás neodradili tieto dva smery, ktoré ste v minulosti mohli vidieť v detektívnom prevedení, neomrzí vás to ani tu. Vo výsledku môžem vytknúť len koniec, pretože mi prišlo, že všetky emócie vypršali tak nejak do prázdna bez ďalšieho vysvetlenia či dohry deja. Možno to bolo spôsobené aj tým, že pán Larsson nemal trilógiu uzavretú a vedelo sa, že mal rozpísaný štvrtý diel, ale aj tak ma mierna otvorenosť zamrzela. Prosto, ak sa povznesiete nad podobnými banalitami, užijete si aj tento prípad najviac ako dokážete. Kvalita sa stále drží, herci hrajú svoje postavy na výbornú a celkovo sa jedná o zlepšenie po všelijakej dvojke. Stále mám, ale pocit, že to najlepšie si už odbil samotný prvý diel.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
V hodně komentářích jsem si přečetl, že se jedná o důstojné zakončení trilogie. Souhlasím, ale dodávám, že na můj vkus až příliš důstojné. Veškeré hrubé hrany z předchozích dílů jakoby byly zabroušeny a podřízeny cíli dobrat se nějakého happyendu, kterým má být zcivilizování hlavní hrdinky navrácením svéprávnosti a návratem do každodenního života běžného slušného občana, který na zločince volá policii... Trošku nuda a popření atmosféry prvního dílu, ale v rámci žánru politických thrillerů či soudních drama je to slušné dílko.
Veronika Rada
Veronika Rada
858 bodů
8
Geniální silná verze knihy, vlastně série. mohu jen doporučit.
TomSti
TomSti
583 bodů
8
Mě se na celé trilogii líbí, jak je to chytlavě natočené. V tomhle díle je vlastně jen soudní proces a kecaj tam důchodci a přesto jsem byl dvě a půl hodiny napjatej a bavilo mě to. A to finální zůčtování v cihelně bylo perfektní. Člověk se úplně bojí toho kolose a baví se tím, až videoherním zdrháním po bednách. A byl tu asi nejlepší záporák. Perverzní švédskej doktor. Stejně je ale nejlepší první díl a hlavně proto, že tam dělá Lisbeth s novinářem dohromady a tvořej takovej dobrej tým. Tady jak se vždycky setkají jen na konci to nemá takovej drajv, ale zase se mi líbilo to odcizení. Po Pusherovi je toto další perfektní Skandinávská trilogie a já si musím dát na tamnější tvorbu větší pozor.