Dívka, která si hrála s ohněm

70%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Oproti prvnímu dílu jde kvalita strmě dolů,ale stále se v rámci žánru jedná o nadprůměrnou záležitost. Od prvních minut je do nás tlačena hromada informací a je na divákovi co všechno vstřebá a co pustí dál. Hodnocení nechávám u 75% stejně jako u třetího dílu,ale přesto bych tento díl zvolil za nejslabší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Volné pokračování trilogie Milénium ubralo laťku a příběh vypráví pozvolněji a takříc bez ambicí. Temná atmosféra je ta tam a tak se tu rozehrává nevýrazná sněť pokračujícího osudu Lisbeth obviněné z vraždy. Novinář Mikael Blomkvist je přesvědčen o její nevinně, a tak se jí snaží pomoct. Teď jde o to, jestli dosáhne toužebného cíle. Ryzý kriminální příběh již tak nezaujme ani nepřekvapí, jako ta předchozí. Děj číší značnou šablonovitostí a nevýrazností. Po skvělém prvním dílu šla laťka dolů, ale ne zase až tak moc, že by snímek nestál za nic. Naopak. Za shlédnutí stojí, jen nelze očekávat stejnou filmovou pecku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kouzlo ostrova a 40 let starého tajemství je pryč...a to něco mezi Mikaelem a Lisbeth také (ikdyž z trošku jiného důvodu), na stoličce je jiný režisér a z 2. dílu kultovní trilogie Milénium se stal boužel jen průměrný detektivní thriller, který v srovnání s prvním dílem dostává těžký direkt...6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
prostřední a bohužel nejslabší část filmové trilogie musí zahájit úplně nový příběh se známými postavami, a to na dost přemrštěné časové stopáži. Herci jsou vybráni dobře, ale tak nějak to televizně plyne. Bez trojky nemá smysl sledovat.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Nemá cenu únavně filozofovat o tom, jak moc dvojka zaostává za vynikající jedničkou, protože se to dá krásně vystihnout jediným slovem- výrazně. Mrazivá švédská kulisa, napětí mezi postavami, chytrý scénář, mohutně gradovaná zápletka a vůbec všechno, co Oplevův snímek tak zdobilo a dělalo ho jedinečným, je tady jen tak okrajově nakousnuto a nějak záhadně narušeno americkým efektem schovaným za některými zvraty a dialogy. A jestli jsem si u prvního dílu přál, aby trval ještě o nějakou tu minutku déle, zde bylo až příliš hluchých míst, skrze které jsem se do finále často spíše prozíval. Pozitiva v podobě hereckých výkonů Nyqvista a Rapace samozřejmě přetrvávají, ale změna režiséra tentokráte ničemu moc neprospěla.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tak jako u prvního dílu trilogie je i zde nehorázně dlouhá stopáž, ale u tohohle filmu mi to už i trochu vadilo. Chvilkama se zdálo že mě přepadne nuda. Poslabší kousek.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Pokračování prvního filmu adaptace ikonické švédské knižní série Stiega Larssona, jenž se ale ani jedné samotné adaptace už nedožil.. Konečně výhodu je, že neexistuje žádný americký remake, kterému by mainstreamový divák mohl dát přednost, a tak první setkání s tímhle dalším příběhem nastává pouze v originální severské podobě... Pokud vás jako diváka nejvíce zaujala postava Lisbeth, což byl taky jeden z cílů filmu, dostáváte v tomhle druhém díle ještě více toho samého... Oproti zápletce prvního filmu, která ač nebyla vždycky přehledá a nejkratší, stále byla zajímavá, což se tady říct úplně nedá. Kde se minule řešily rodinné vztahy, tady se jde přímo k minulosti Lisbeth, která se stane podezřelou z několikanásobné vraždy a než by se vzdala nevinná do rukou policie, vydá se na útěk... Ve snaze dokázat, jak celou dobu jde o něco většího, že filmová série má jasnou jednotící myšlenku a směr, se z ní samotné vytrácí její civilnost a jedinečnost. Pořád to má výtečnou Noomi Rapace ve stojí asi nejikoničtější roli, v níž má v rámci celé trilogie asi nejvíc ženských znaků. Jenže jako celek je to o něco víc televizní, napínavé mluvení střídá rutinní akce a bohužel se z projektu vytratilo to něco většího, takže i když jednička končí celkem otevřeným dojmem, i tak bych možná přeci jen radil s ní s celou látkou skoncovat.. Tuctovka s neobhajitelnou stopáží! 60%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Nebudem sa nejako bezdôvodne rozpisovať. Každý vie ako to vždy dopadne s pokračovaniami. A dievča hrajúce sa s ohňom, kopúc do osích hniezd, zaseknuté v sieti a musiac zomrieť dostalo našťastie od svojho Amerického (na môj údiv výborného) protikladu svoje pokračovanie. Prosto poviem, že som bol mierne sklamaný. Je tu kladený väčší dôraz na sociálne vzťahy a celkovo je príbeh viacej ladený ako klasická a mierne brutálne detektívka než ako "severský noir" a severské krimi ako jednotka. Je to komornejšie, dlhšie a miestami krkolomnejšie. Ale i keď mám prvý diel viac v obľube tento prípad sa mi páčil viac. Má to veľa super zvratov, príbeh je naozaj pútavý, no nedokázalo sa to vyrovnať prvému prípadu, i keď sa snažil byť snímok inakší snáď v každej filmovej sfére. Napätosť stále ostala. Ak sa vám páčil prvý film a ste obrovský fanúšik aj knižného Millénia, potom s týmto budete spokojní a chybu zaručene nespravíte. A to aké nepodarené projekty poslednou dobou sledujem je toto vskutku vydarené. Ja som bohužiaľ čakal niečo viac než len uskromnenie sa. Na moju smolu nemôžem dať viac ako 75% a Známku: B- ... Stále solídne a ak ste nevideli prvý nápad, dá sa to pochopiť aj bez toho a užijete si to...a to je to hlavné..
farb
farb
2 064 bodů
4
Několik vyseknutých knižních segmentů, zabalených do příšerného televizního balení, které nečtenářům nedávají smysl a čtenáře nemohou uspokojit.
Veronika Rada
Veronika Rada
921 bodů
8
Skvělé skvělé skvělé ač část knihy opět chybí tak zpracování stojí za vidění. Příběh roste a nabírá na dramatičnosti. Jen doporučím nejdříve koukat potom číst jinak se člověk ochudí o zážitky. Věcná škoda že nevzniklo všech 10 románu z pera autora předlohy.