Neznámý

68%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Mysteriózní spiknutí, nebo černá můra s amnézií, která vám "změní" identitu? Můžete zapomenout, že jste terorista? A proč by potom šli proti vám? Pokud si myslíte, že kombinace obou možností (amnézie, krycí identita) může být jenom křeč, budete mile překvapeni. Ale připravte se na možnost, že kolem nesmrtelného hlavního hrdiny se budou kupit mrtvoly přátel i nepřátel. Nepřežije skoro nikdo ...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost povedená vykrádačka Bournea, řekl bych...Neeson jako vždy parádní, Kruger jako vždy nádherná a Bruno Ganz v roli, která si vysloveně žádá o nějaký spin-off. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Serra umí velmi dobře připravit napínavé i akční scény a drží se v intencích staré školy. Digitální efekty jsou redukovány na minimum a když se objeví, nejsou nic moc. Neznámý je ovšem především herecká podívaná a je škoda, že někteří herci nedostali více prostoru. Film je tak především one man show Liama Neesona, člověk se občas potěší pohledem na chladně půvabnou January Jones (X-Men: První třída), jejíž herectví oceníte až po skončení filmu a obarvenou Diane Kruger. Do kategorie lepších podívaných pak film zařazuje Bruno Ganz a zejména fantastická scéna Ganze a Franka Langelly (Wall Street: Peníze nikdy nespí, Frost/Nixon), se kterou se Serra vypořádal bravurně.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Zprvu by se zdálo že půjde o běžnou nudnou a klišovitou krimi. Vše se však obrátí a
  • děj
  • akce
  • napětí
  • rozjezd
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Problém filmu je, že se počítalo s dalším 96 hodin, což je špatně. Přesto je film stále skvělý thriller. S amnézií se sice v poslední době roztrhl pytel, ale zde se to tvůrcům daří držet trochu v jiném duchu. Finále trochu hraje moc na efekt a akce je málo, ale jinak to jako nenáročná oddechovka funguje.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Poměrně nevděčný mix relativně chytrého a béčkově naivního. A – což bude pro mnohé nevyhnutelné zklamání – rozhodně to není ani vzdáleně příbuzné 96 hodinám. Neznámý je v základu staromódně střižený thriller (něco jako 48 hodin v Paříži s Fordem), který se utrhne ze střídmého řetězu v poslední půlhodince (naštěstí pořád v přijatelných mezích). Extra body za vyníkajícího Ganze a vyváženou první hodinu, kdy jsem si upřímně nebyl jistý tím, co to na nás tvůrci ušili. Nic extra, ale poctivě odvedená práce, která si svůj díl diváků bezesporu zaslouží.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Slušné řemeslo, z něhož asi nejvíc vykukuje moderní poučka o tom, že automobilovým honičkám už budou navždy nejvíc slušet taxíky a oprýskané ulice evropských metropolí (kdo si ani jednou nevzpomene na Bourna, ať hodí kamenem). Jinak nic nového pod sluncem, přestože Neeson a Ganz jsou geniální a kamera i střih daleko převyšuje béčkový standard, pořád tomu čouhá z bot sláma se značkou produkční díly Dark Castle, jejíž filmy se asi do vyšší ligy nikdy neprokoušou. I když právě tenhle se snaží ze všech sil a v několika momentech (hlavně úvodu) se mu to setsakramentsky daří. Velmi sympatické tři.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Napřed mě to úžasně bavilo, načež mě to úúúžasně nudilo. Liam Neeson mi byl sympatický jako vždy. Je to pak ale značně zamotané a divákovi jako jsem já se z té zamotanosti začnou zavírat oči. Bylo to na můj vkus moc překombinované, moc velká fantasmagorie. Víc se mi líbil film 96 hodin s podobnou tématikou.
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Sám sobě vlkem Jako rychlá akční jednohubka funguje Neznámý poměrně dobře, nic víc bohužel nenabízí. Scénáristické duo sice příliš zkušeností nemá, nicméně dá se předpokládat, že podobných žánrovek za svůj život nakoukalo spoustu. Snímek zručně staví z recyklovaných zápletek stabilně držící konstrukt, který ač má štávu, nenabídne příliš zapamatování hodných Sám sobě vlkemmomentů. Divák je zde bohužel postaven pouze do role pasivního příjemce, který nemá možnost děj klíčovat na základě podaných indicií, ale pouze na vlastních zkušenostech – tedy znalosti podobných snímků.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Ano, akční thriller, který už jsem viděl asi 100x v jiném obalu, ale přád se to ještě dá, když nemáte v letadle co dělat :)