AZ-kvíz

61%
AZ-kvíz
AZ-kvíz

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Mám rád všechny tyhle vědomostní pořady a AZ - kvíz není žádnou výjímkou. Sice se tu nehraje o žádné horentní sumy,ale soutěžící mě svými vědomostmi kolikrát dokážou příjemně překvapit. Rád se dozvídám něco nového a tento pořad mi to dopřává a já jsem spokojen.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Dnes již živá legenda českých vědomostních soutěží. Alespoň dvakrát v týdnu se podívám, udržuje to všeobecný přehled, jinak na soutěži nic převratného není, to si řekněme upřímně. Za odhodlanost dvou sympatických moderátorů a přínos stran snahy o zlepšení vědomostí našeho národa dávám 75% :)
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
10
"Je dobojováno. Tři strany jsou propojeny."

Dodatečné informace

Původní název:
AZ-kvíz (více)
  • Česká republika AZ-kvíz
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění