Dva mrazíci

?
Dva mrazíci
Dva mrazíci

Animovaný film Dva mrazíci pojednává o dvou mrazících, jeden je ustrašený (mluví ho Vlasta Burian) a druhý nebojácný (namlouvá ho Jan Werich), kteří škádlí dřevorubce, co si chodí do lesa pro dříví. Vždy mrazík vstoupí do dřevorubce a ten zmrzne, až na jednoho, a ten to mrazíkovi pořádně vytmaví. Film animoval a režíroval náš nejlepší výtvarník Jiří Trnka. Zvláštností také je, že zde hlavní představitele namluvili Vlasta Burian a Jan Werich, podruhé se spolu potkali v pohádce Byl jednou jeden král.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Vrcholové dílo Jiřího Trnky - vtip a půvab sám; doplněno jedinečnými "vypůjčenými" hlasy Vlasty Buriana a Jana Wericha ... Každé Vánoce se těším, že si televize (aspoň některá) vzpomene a splní mi přání - a většinou nic. Chtělo by to aspoň na DVD.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Jednoduchá bajka s ponaučením, že ať štípe mráz sebevíc, kdo se pohybuje, kdo pracuje, ten se zahřeje, nicméně dovedená k dokonalosti! Úžasná je kombinace dřevěných a papírových loutek. A hlasy dvou našich velikánů humoru, Vlasty Buriana a Jana Wericha, tomu nasazují korunu!!!
Major Zeman
Major Zeman
323 bodů
10
Krásný příběh s vynikajícím dabingem.

Dodatečné informace

Původní název:
Dva mrazíci (více)
  • Československo Dva mrazíci
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění