Od soumraku do úsvitu

76%
Od soumraku do úsvitu
Plakát traileru
Od soumraku do úsvitu (From Dusk Till Dawn) je americká hororová komedie, ve které dva bankovní lupiči prchají před spravedlností do Mexika. Cestou střílejí skoro po všem, co se hýbe. Mrtvých už je požehnaně, ale na lítost není čas. Ostatně největší dobrodružství je teprve čeká za mexickými hranicemi. Tam, v místním baru, se mají setkat s komplicem, který jim poskytne azyl. Situaci mírně zkomplikuje zjištění, že obsluha včetně striptérek jsou krvelační upíři...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Od soumraku do úsvitu je spojením dvou velkých kamarádu a výborných filmařů. Scénář nenapsal nikdo jiný než Quentin Tarantino a režie se ujal obrovský talent Robert Rodriguez. Výsledkem se tak stal výborný akční nářez,který si libuje v černém humoru. První hodinka filmu je naprosto geniální a s nástupem upíru na scénu se film změní v krvavé žně,které nemusí každý skousnout.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Příběh nese jasný rukopis Quentuna Tarantina, zejména pak první polovina, která se mi líbila a těšil jsem se, jaký masakr zažiji v podání dvou bratrů, z nichž jeden je totální psychopat ( Q.Tarantino ) a druhý inteligentnější zloděj a gauner ( G. Clooney ). To co se událo v druhé polovině jsem nečekal.. zvláštní upíří masakr, který se mě osobně moc nelíbil. Suma sumárum 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Údajně se původně jednalo o dva scénáře. Jeden pojednávající o dvou prchajících bankovních lupičích do Mexika a druhý o upírech provozující restauraci lákající k sobě své oběti. Quentin Tarantino se je rozhodl spojit a vytvořit tak jeden film. Na režijní stoličku se posadil Robert Rodriguez a to by nebylo, aby z toho nebyla filmová žánrová pecka. A je. Film je tímto odlišný, ale zato brilantní a nezapomenutelný. První polovina dějství je drsná dramatická akční jízda a ta druhá už velice zábavná upírská etuda plná vizuálních efektů, typických masek a hlavně černého humoru. Takový mix všeličeho. Přechodem z gangsterky do upírského hororu je scéna s vystoupením sexy tanečnice, kterou se střihla Salma Hayek. Tak tady musela spadnou brada snad každému. Celkově je film šílený, krapet masochistický, ale zato zábavný a podmanivý. A že se příběh dá odvyprávět jedním dechem? No a co? V jednoduchosti je síla a duo Tarantino - Rodriguez nám to tímto předvedli.

Dodatečné informace

Původní název:
From Dusk Till Dawn (více)
  • USA Od soumraku do úsvitu
  • USA From Dusk Till Dawn
Premiéra v ČR:
24. 10. 1996
Země původu:
USA
Čeština:
Od soumraku do úsvitu je dostupný s českým dabingem

Další z kolekce Od soumraku do úsvitu


Podobné


Powered byJustWatch