Hodina klavíru

60%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Vynikající scénář Jiřího Hubače, třetí část zamýšlené trilogie (Ikarův pád, Tažní ptáci) který kvůli úmrtí Vladimíra Menšíka dlouho čekal na filmové zpracování. Bohužel, patrně měl ještě počkat, režisér Zdeněk Zelenka asi nebyl ten pravý: nejsilnější scény (sebevražda Edy Mandíka) selhávají v autentičnosti a František Stára v podání Boleslava Polívky je jakoby bezradný ve svém směřování. Herecky je ovšem uvěřitelným Menšíkovým nástupcem bez náznaku kopírování - naopak Vilma Cibulková za Janou Hlaváčovou pokulhává v nedohlednu. Nakonec se ústřední postavou (i přesvědčivostí hereckého výkonu Pavla Lišky) stává Eda Mandík, looser, který je ovšem schopen velkého gesta na hranici sebeobětování.
  • herecké výkony Pavla Lišky a Bolka Polívky
  • herecký výkon Vilmy Cibulkové
  • režie Zdeňka Zelenky
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Kdybych se po skončení tohoto snímku nedozvěděl, že jde o "takzvané" navázání na dnes již kultovní snímky jako Ikarův pád a Tažní ptáci, tak bych možná jednu hvězdu i přihodil, ovšem teď mám naopak chuť jednu ubrat. Film sice není špatný, ale nemá to kouzlo, které do snímku dokázali vnést herci jako Menšík apod. Polívka je samozřejmě výbornej herec, Liška opět hrál idiota, takže také výbornej, ale nemělo to "NĚCO", co měli předešlé snímky. Dávám průměrné 3* a škoda, že to už nešlo natočit s Menšíkem.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
6
Pan Hubač má tohle téma v malíčku. Dobré to bylo, ale nějak bez pointy. Jednoznačně mi tam chyběla druhá strana, tedy ten ďábel, našeptavač. Dosti škoda. Protože právě ten je alfou a omegou zda vydržet či ne. Herci odvedli velmi dobré výkony tudíž hodnotím jako nadprůměrné dílo.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
5.5
Skvělý scénář využit na půl.