Doktor Smrt

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Silné kontroverzní téma, plejáda výborných herců (Pacinův neskutečný výkon, který si říká o nějakou tu cenu), produkce HBO a Barry Levinson, který natočil svůj nejlepší film za posledních 14-15 let...PS - jsem opravdu rád, že tvůrci nesklouzli k lacinému citovému vydírání (což bývá při podobných tématech dost těžké)..8/10
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Čekal jsem, že to bude mít více emocí, ale žádná sláva. Váhal jsem nad čtvrtou *, ten závěr ale nutí člověka k zamyšlení. Al Pacino je výbornej jako vždy. 68%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Amerika je země kde si klidně někoho odsoudí na smrt a ani nad ním nemrknou, pak se tu objeví někdo, kdo umožňuje odejít nemocným lidem, kteří se nemají šanci vyléčit a ještě s jejich souhlasem, k ničemu je nenutí, oni za ním chodí sami a prosí ho o to a Americký soud ho soudí jako vraha, tohle prostě není normální. Jsem jednoznačně na straně Jacka Kervorkiana, byl to úžasný muž, který pomáhal lidem nežít dál v bolesti a utrpení. Al Pacino to zahrál naprosto dokonale, jen se mi nelíbilo to pomalé tempo, celý film se vlastně skoro nic neděje a je to pořád dokola, a k tomu se jen přidávají scény od soudu, ale i tak to stačí na slabší 4*, protože v celku je to úžasný životopisný drama, které má co říct.
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
8
Do dnes jsem příběh o “Doctor Death” neznal a po zhlédnutí filmu jsem šel okamžitě pátrat po tom, jak moc je film věrohodný skutečným událostem. Byl jsem tedy velice překvapený, když jsem zjistil, že většina videí s pacienty byly reálné a ony rozhovory s Jackem taky, jen přetočeny do kabátu od Pacina, který naprosto geniálně ztvárňuje někoho, kdo si jde striktně za svým a věří ideologii, která svět rozděluje na dvě strany, ale překvapivě se o tom do dnes tolik nemluví. Je to rozhodně jedno z nejvíc citlivých témat a já sám tam mám nějaké pro a nějaké proti. Film také ukazuje známý fakt, že americká justice je dost debilní a než aby se snažila dopátrat ke spravedlnosti, tak to vede spíše přes precedens, obkličky a především perfektní žalobce či obhájce. Ve výsledku byl ale film poměrně dlouhý a možná by si zasloužil nějaké to zkráceni, protože ta message byla jasná už od začátku.
Ethan Hunt
Ethan Hunt
620 bodů
8
Zase pro jednou film, který zobrazuje krutou realitu a hloupost lidí, která někdy nezná mezí. Většinou když se koukám na podobný snímek o reálném příběhu, co se více zaměřuje na vnitřní psychologii tak odpouštím hodně chyb, ale u tohohle snímku to nehrozí. Al pacino jako vždy tahá neskutečně nahoru celý film.