Tři dny ke svobodě

75%
Tři dny ke svobodě
Plakát traileru

Remake francouzského filmu Nevinná z roku 2008. Laura (Elizabeth Banks) je obviněna z vraždy a odsouzena na 20 let. Její manžel John (Russell Crowe) je z celé situace zoufalý a věří, že je jeho žena nevinná. Když se Laura ve vězení pokusí o sebevraždu, má John jasno - musí ji dostat ven. A když to nejde po dobrém, je třeba obejít zákon. John se proto rozhodne pomoci Lauře k útěku - a v případě takového plánu musíte být schopní opustit vše, co dosud patřilo k vašemu životu (včetně vaší bezúhonnosti).




Recenze: Tři dny ke svobodě

Kinobox.cz
70%

Zkrátka ničím výjimečná žánrová jednohubka kombinující drama a akci, která svým stylem připomíná thrillery 80. let a u které by vás ani nenapadlo, že ji natočil Haggis, kdyby se na konci nepokusil o mozaikovitou koláž, která chce hrozně moc rozechvět zvon emocí tak, jak se to povedlo u Crashe. Na to jsou ale zdejší postavy příliš povrchně rozkreslené.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Russel Crowe v roli oddaného manžela, který je schopen jít až za hranici mezí. Je to pořádná akce, nechybí napětí, ani slušná atmosféra. Ne, že by chyběl scénář, nebo film neměl děj, ale hlavní je na filmu Russel a pořádná jízda, kterou předvádí. Originál jsem neviděl, ale snad na něj někdy dojde.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Když opomenu naprosto otřesný dabing, nevyznívá tento remake francouzsko-španělského filmu pod českým názvem ´Nevinná´ zase až tak špatně. Je sice tempem krapet pomalejší, než může být očekáváno, ale je zase všemu dán patřičný prostor a náležitý rozsah. Příběh je o tom, jak jednoduché je stát se podezřelým, zatčeným a odsouzeným. Očekávaná spravedlnost když je náhle slepá, bezmocnost a beznaděj nutí člověka k jedinému. Občas se tu některé scény vyjeví jako nucené a rádoby obdařené, ale v zájmu dramatičnosti a obsahovosti děje to zřejmě bylo nezbytné. I tak snímek poukazuje na problematiku, která se může stát každému a všude. Russell Crowe opět ve vynikající formě, který tomu dává tu patřičnou šťávu. Proč ale proboha v českém dabingu tak hluboký hlas? Skoro jsem měl dojem, že obživl Miroslav Moravec. Hlas k Russellovi naprosto nehodící.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dost silné 4 za překvapivě hodně chytrou žánrovku, kterou Haggis potvrzuje, že "napsat příběh o obyčejných lidech v neobyčejných situacích" umí jako v Hollywoodu málokdo. Crowe je tady po delší době v roli na tělo (ty kila navíc mu z charismatu neubraly) a já vrním spokojeností, protože i přes menší výtky (sezení na dálnici ke konci a doslovný konec s knoflíkem) moc lepších thrillerů v kině letos nebude...8.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Next Three Days (více)
  • USA Tři dny ke svobodě
  • USA The Next Three Days
Premiéra v ČR:
20. 1. 2011
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
67,45 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch