Nevinnost

69%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Velmi zmatená snaha o nápravu sebe sama. Tohle Hřebejkovi bohužel nevyšlo, hlavně kvůli poslední půlhodině. A platí, že závěr je nejdůležitější část každého snímku - čas na vyložení karet. A tyhle jsou opravdu prázdné. Dobře natočené a plné potenciálu. Tím větší škoda. 2/3 hvězdy, ještě popřemýšlím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Duu Hřebejk & Jarchovský ta vážná nota nalazena už u Kawasakiho růže opravdu sedí. Jeden z nejlepších českých snímků za posledních 10 let... 8/10
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Od Hřebejka až nezvykle vážný snímek, který v jeho rukách díky dobrému tématu vyznívá dosti dobře. Není třeba se hádat, kdo komu kouká přes rameno, ale novější severský film Hon je úplně jiná jízda. Silné téma s výborným obsazením, kde se jede po silné dramatické vlně při níž mám velkou chuť dojít rozhřešení. Ondřej Vetchý je jedním z nejlepších českých herců svojí doby a v čistě vážné roli si ví rady. Všechno je dobře, vyšetřování a nálady postav se vyvíjejí, všudypřítomné dusno má svůj efekt. Když tu se ale scénář rozhodne vlastně nosné téma snímku takřka lusknutím prstu uzavřít. Odvážný krok, jaký ukončuje hodně povedené drama.. Avšak pak se rapidně mění tón snímku a slovo si bere Aňa Geislerová jejíž činy a i samotný závěr nechápu, a tak se v té postavě tak dlouho rochníme až je úplná škoda, že to nejsou třeba dva rozdílný filmy. I když teda pořád platí, že ten první film by byl minimálně dvakrát tak zdařilejší. Děsná škoda, že tvůrci takhle "vyplňovali" celovečerní filmovou stopáž. Škoda a kvůli téhle lince nebudu na snímek vzpomínat v nejlepším.. Za první "příběh" bych mohl uvažovat o plném počtu, za ten druhý bych možná nevypotil ani trojec a navíc už se nemám chuť se na snímek znova dívat (proto je výsledek takový "vstřícný"). Hanba, asi jste si měli ten Hon dokoukat do konce. Pane Hřebejk, tohle byla opravdu chyba! 70%
limeta
limeta
5 177 bodů
9.5
Určitě jeden z nejlepších Hřebejkových filmů, děj je šroubovaný k vrcholu správným tempem, postavy jsou uvěřitelné a dějový zvrat je dobře načasován a ve správné dávce. Ondřej Vetchý dle očekávání skvělý, hvězdou v tomhle filmu pro mě je Hynek Čermák.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Ondra Vetchý dostal pěknou příležitost a role se mu skutečně povedla. Dále mne uchvátil výkon Hynka Čermáka, kterého všichni znají, ale možná do tohoto filmu nevěděli, jaké jméno k herci přiřadit. Ovšem tady se předvedl ukázkově a určitě se zapsal do paměti. Anna Geislerová jako vždy pěkný výkon.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Ondřej Vetchý a Hynek Čermák, velmi nadstandardní výkony, opravdu bylo zajímavé oba sledovat. Skoda, že film působí jako dva příběhy, pomalá první část, kde by člověk rád děj popostrčil a pak, kratší. druhá část, tedy od monologu Anny Geislerové, kde dojde ke změně vyprávění. Jakoby se najdnou v apendixu filmu mělo vše dohnat, rychle nepromyšleně, zkratkovitě... trochu více práce na scénáři, malinko napětí, nejistoty, pochybností a mohl to být možná nejlepší film této autorské dvojice. Jenže vše jemné a pravdivé jen "přečetla" Anna Geislerová v závěru filmu. Zajímavé bylo, že často ve filmu hrála hudba, která by tam jakoby nepatřila...odváděla od pozornosti, měnila náladu, i když samostatně zní jistě skvěle. Kameraman Martin Šácha vše natočil skvěle, včetně retra.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7.5
Na začátku velmi nudné... časem se to rozjelo, ale nic moc. Film by se dal rozdělit na dvě části - Láska Anny Linhartové a Láska Ani Geislerové. Obě byli zajímavé.... ale nic moc. Jen co se dostane z vězení už tam zas jde. Ale za Nevinnost a za to že byl nevinný. Dal jsme čtyry protože se mě trochu líbil příběh, ale sex-drama stálo za muchomůrky.
rockystar
rockystar
2 860 bodů
8.5
Konečně krimidrama, které se v české kinematografii po roce 89 povedlo. Až dokonce jsem zůstával napnutý no a závěr mě doslova vyrazil dech. Opravdu moc chválím.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
7
Opět skvělý Ondřej Vetchý.Škoda,že nejsilnější myšlenka je až na konci filmu.
Verush
248 bodů
8.5
Moc dobrý film.. Emocionálně vypjaté, dokreslené podmanivou a skvěle se hodící hudbou.. Nevím, proč se režisér tak snažil o překvapivou pointu, na mě by to zapusobilo i bez ní a daleko víc.. I přesto jeden z nejlepších českých filmů poslední doby..