Pavouci z vesmíru

44%
Pavouci z vesmíru
Plakát traileru

Jarrod a Elaine se vydávají na výlet do jižní Kalifornie navštívit své kamarády Terryho a Candice. Má to být pohodový víkend plný legrace, který se však brzy změní v peklo. V noci se na nebi objeví podivné, hypnotizující světlo, které ohlašuje příchod mimozemské invaze. Tisíce vyděšených lidí jsou vtahovány do obří mimozemské lodi a Jarrod se svými kamarády musí využít všech svých schopností, aby tuto genocidu přežili.




Recenze: Pavouci z vesmíru

Kinobox.cz
30%

Vlna levných, "realistických" sci-fi aktuálně letí a dá se očekávat, že vedle působivých filmů jako Monstrum a District 9 vznikne i řada nepovedených napodobenin. Skyline nelze upřít, že se opravdu snaží. Nadšení ale nestačí, pokud nic, krom efektů, pořádně nefunguje. Strauseovi by to měli vzdát a změnit profesi. Režie jim nejde.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Snímek je velkolepý a po vizuální stránce hodnověrný. Jenomže už od první scény celý koncept nabývá dojmu, jakoby jsme to už prostě někdy někde viděli. A je tomu skutečně tak. Od ´Den nezávislosti´ (1996) přes ´Válka světů´ (2005) či ´Monstrum´ ( 2008) až po ´District 9´ (2009). Byl tedy vytvořen mix všeličeho, avšak bohužel s nutným vynecháním s tématem daných patřičností. Po celou stopáž máme možnost sledovat pouze počínání mladých jedinců, ke kterým se přidá jeden ve středním věku, snažící se přežít a vymanit se útoků mimozemských vetřelců v jedné jediné výškové budově. Projev prezidenta a bojující armáda je použita jen okrajově, a to tak, že to vypadá jako z nutnosti. Vytknout se dá především scenáristická nerozhodnost jakým směrem se vlastně vydat. Tím se to celé stalo dosti banální, i když momenty hrozivých situací plných bezmoci a beznaděje se pevně drží. Spousta toho je ale vynuceně vykonstruovaná, aby se napětí s nekončící hrozbou, i když vcelku v ponuré atmosféře, pevně drželo. Závěr však ve své slizké ohavnosti snad jako jediné zaujmout dokáže. Před touto scénou skutečně klobouk dolů. Otevřený konec naznačuje pokračování, což bylo plně podle tvůrčích plánů s úmyslem dát dohromady trilogii. Tento mockbuster nelze brát zase až tak moc vážně, právě s ohledem na sérii daleko lepších tematicky sladěných snímků, ale jen tak pro letní promítání někde venku zase proč ne. Během sledování u toho opravdu není potřeba přemýšlet. Jen se nechat unášet vizualitou a bavit se. Nic víc se s tím dělat nedá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Den Nezávislosti ft. Monstrum. Nevyrovnané a hlavně myšlenkově nedotažené, protože ten úplný závěr (ikdyž moc nevím, co jím chtěli tvůrci říci) je vlastně na celém filmu možná to nejlepší..4/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Tento film je takový nějak divný a zvláštní. Bez chuti. Pořád se sice něco děje, ale je to jaksi fádní. Nezabralo to.

Dodatečné informace

Původní název:
Skyline (více)
  • USA Pavouci z vesmíru
  • USA Skyline
Premiéra v ČR:
9. 6. 2011
Distributor:
Intersonic
Země původu:
USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
66,98 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pavouci z vesmíru je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Pavouci z vesmíru


Podobné


Powered byJustWatch