Živí mrtví

83%

Komentáře a recenze 45

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Jeden z nejlepších hororových seriálu dnešní doby,kterému bohužel s každou další sérií dochází dech. Ze začátku jsem seriál sledoval pravidelně a velmi mě bavil,ale to co se seriálem děje v dnešní době mi už takovou radost nedělá. PS: Masky na seriál vypadají velmi dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pilot je parádní. Přesně takový, jaký jsem si ho představoval. Teď jen udržet nastavenou laťku a z "Chodců" se stane top seriál nejen letošní sezony.__Verdikt po 1. sérii : 1,2 - paráda, 3,4,5 - neskutečná vata...Naštěstí ten poslední 6. díl dojem značně vylepšuje, takže ty 4 hvězdy s odřenýma ušima ještě dám. Updtade - první 2 díly nové série mě na další sledování nenavnadily vůbec, takže 4/10.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
I po těch šesti řádách to byl geniálně natočený seriál. Pak to šlo rapidně dolů
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Málo zombie běsnění, za to povedené. Hodně zbytečných keců a řešení zbytečností co, kdo s kým atd. Za můj oblíbený žánr dám kolik dám, snad se to ještě řádně rozjede.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
9
Už si snad ani nedovedu představit, že existuje pondělí bez TWD, ale budu muset, jelikož tahle paráda nám pomalu končí. Málokterý seriál si prošel tolika problémy se svým natáčením - odchody herců (ať už dočasné, či trvalé) - a pořád dávkuje perfektní příběh. Poctivá komiksovka zpracovaná na velké plátno. Osobně jsem naskočil do tohoto rozjetého vlaku naplno až osmou sérií, tak kratší pokuky už proběhly dříve. Velmi dobře zvolené obsazení, kde ať mám své oblíbence, tak všechny postavy jsou v určitých pasážích výborné. Když totiž jste nakonec schopní obrečet i neoblíbenou postavu, tak Vám to holt servírují perfektně. Vždy s přicházející novou sérií kroutím hlavou při představě, kolik mi to pak zabere času, když to budu někdy sjíždět od začátku. Nádherné kostýmy, skvělé dějové linky a naprosto dokonalé příběhové sekvence protkány skvělými zvraty. Až to jednou skončí (a že už se tomu blíží) bude tu navždy prázdno. 1. série - 85%. 2. série - 85%. 3. série - 90%. 4. série - 75%. 5. série - 75%. 6. série - 75%. 7. série - 75%. 8. série - 75%. 9. série - 90%. 10. série - 85%. 11. série - 75%.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Hodnocení jednotlivých sériích. 1. série: Nebyl to žádný světoborný start a většinou se jelo na jistotu. Jako úvod to šlo, ale držet se víc předlohy, bylo by to zajímavější. (60%)2. série: Perfektně uchopená série, která alespoň graduje a dokáže i překvapit. (70%) 3. série: Perfektně dodělaná druhá, konečně to nabírá plné obrátky a vrcholně graduje. (85%)4. série: Vzala to nejlepší z trojky a akceptovala to do drsnější podoby. Příběhově také pokročila a pár kroků vpřed, takže super. (90%) 5. série: Některé nové postavy ok, některé vám jsou de facto ukradený, ale umí to příjemně zpestřit. Nové prostředí také dokáže zaujmout a je to po vězení celkem dobrá náhrada. (95%) 6 série: Hodně silná série, která položí několik silných kamenů do velké skládačky. Poslední díl plně překvapuje a je pro fanoušky dost k vzteku. (95%) 7. série: Tato série jede enormně rychlou nudou, která nepoleví ani na chvíli. Buď se něco kecá, nebo se kecá ještě víc. Finále naštěstí vyvrcholí a zároveň navnadí k další sérii. Jen je škoda, že k tomu musíte vytrpět 15 epizod, pro tuto sérii jsou důležité asi jen tři díly (75%) Celkově ale série mají vadu, že někdy jsou díly, které vám nabudí adrenalin v žilách a jiné zase, že budete doufat, aby to už skončilo. Na závěr musím říct, že si drží poměrně dost vysokou kvalitu a AMC narazilo na zlatou žílu, ze které bude čerpat ještě dlouho. Rozhodně nejde o bezchybný seriál, ale nějaké to uznání si zaslouží. 8 série: Bohužel, po pár dílech jsem ztratil zájem, hold už se přesunu k něčemu "živějšímu" a tohle nechám být, pro mě začal seriál už ztrácet onu kvalitu a přesunul se k těm typickým, kde se jeden je, aby bylo dost dílů, ale mě to už hold nebaví. Možná to někdy zkusím, ale ne hned.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
1. seria: 4* som rad ze na tvorbe serialu sa podielali aj tvorci komixu, tak vedia na ktore postavy sa zamerat viac a hlavne trocha pozmenili hlavnu dejovu linku, tak ak ste fanusikovia povodneho komixu (ako ja) nemusite len cakat na vsetky dejove zvraty ktore by sa mali objavit. prva sezona ma len 6 casti a to je dobre lebo napriek relativnej kratkosti sa toho prilis vela nedeje, ale len sa buduje post apokalipticka atmosfera. uvidime ako sa to vyvinie... 2. seria: 2* uff tak druha seria je strasna slabota kde niektore epizody su esenciou nudy, zatial som len uprostred a pri sledovani ma udrzuje len zaujem v com sa to bude odlisovat od komixu (kde pasaz z hershelovej farmy netrvala tak dlho) a vedomie ze v tretej serii sa to konecne rozbehne... no druha seria dopozerana a bolo to riadne utrpenie. nic moc sa tam nedialo, len kecalo a kecalo a kecalo a pritom sa riesili situacie na ktore by stacilo 10 minut z epizody a nie hned 3 casti. nastastie ku koncu sa situacie vyhrotili a donutili hlavne postavy k nejakej akcii... 3. seria: 4* ak niekto ocakaval opat nudnost ako v druhej serii, musi byt milo prekvapeny. uvodna polovica tretej sezony je vynikajuca, stale sa nieco deje, je predstaveny vynikajuci zaporak v podobe guvernera, dej nepreslapuje na mieste a nemusime sledovat nudne tlachanie o nicom. bohuzial to je len prva polka, druha cast sezony je viac menej kopia druhej serie, kde sa postavy chovaju dost casto ako idioti, riesa sa veci o hovne a hlavne dej jednej epizody ktory by sa dal nahustit do 15 minut, sme nuteni sledovat pocas celej jednej epizody. posledne dva casti su nastastie opat vynikajuce. ak tvorci dokazu udrzat v dalsej serii tempo z prvej polovice, tak by sme sa mohli konecne dockat bezchybnej sezony...
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Komiksové knihy od Roberta Kirkmana mám rád. Ale tenhle seriál je čirá mainstreamová sračka, která je dobrá pouze k rozeznávání nevkusných dementů. Když vám někdo řekne, že kouká na TWD a líbí se mu to, tak hned víte, že mluvíte s hlupákem bez smyslu pro kvalitu. V podstatě pravý opak člověka koukajího na Game of Thrones. Všechno co bylo dobréh v komiksech je zde zabito. Hlavně brutální sekvenze a zvraty. Charaktery jsou zde nevýrazné a nesympatické. To nemluvím o atmosféře, která je nonexistentní.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Uf, tolik otravných klišé a vaty jsem v jednom seriálu neviděl už dlouho. Na každý díl padá jeden originální moment (první díl má tank, druhý pochod mezi mrtvými, třetí ruku, čtvrtý masakr v lese, pátý loučení se sestrou a šestý pravdu o T19) a tuna pitomého chování a natahování již tak dlouhých scén. Fakt, že už každý druhý zombie film/seriál vykrádá úvodem Den Triffidů rovnou přecházím. Ale opravdu musí být „nezvykle“ hlavní krysou nejlepší přítel? Tradičně se musela objevit skupinka debilů, která těsně splněním úkolu (v tomhle případě získání tašky) zadělá na nový problém? Vážně byla nápaditost tvůrců tak malá, že se hned dvakrát pokusili dolovat emoce sprchou? A maximální palec dolů za nejblbější využití působivého tracku ze Sunshine – dát to do pozadí scény, kdy se jen jede autem, to už zavání tvůrčí krizí. Skvělé masky, obstojné obsazení, výborný vizuál, jeden dobrý nápad na díl a děje tak stěží na celovečerní film. Podobně blbě nafouknuté, jako tematicky spřízněné Jericho… UPDATE: Výborné finále druhé sezóny (a odstranění nejotrvanější postavy) mě přemluvilo ke sledování třetí. A ta je naprosto výborná! Zvedám proto hodnocení z původních 45% na 60%. Jsem zvědavý, jak s hodnocením zahýbá sezóna čtvrtá.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Zatím první série a v pohodě, už se těším na druhou a třetí!!