Malý Velký Bojovník

66%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Starý voják unese mladého generála nepřátelského státu a bere ho na dlouhou cestu, aby za něj získal odměnu. Jackie Chan si to celé napsal, podílel se na produkci a zahrál stěžejní roli onoho starého bojovníka. Jedná o poněkud neobvyklé road movie plného dobrodružství, zkušeností a proměnách v průběhu cesty. A neobvyklé ohledně Jackieho také je, že se jedná o historické drama, tedy zcela bez humoru a pro něj typických skopičin. I když úsměvných scén je dostatek. Tentokrát se dějství zaměřuje na povahu válčení a násilí ve své době. Avšak od válečného filmu se v jistém smyslu nijak neodlučuje. Vlastně se drží na hranici mezi dramatem a válečnou či historickou akcí. A tak tu máme dějově vojáka s tváří Jackieho snažícího se porazit nějaké ty barbary, co mu zkříží cestu a zároveň se moralizuje o nesmyslnosti války. Temná atmosféra s ohledem na dramatičnost a morálku je trefná. Emoce jsou i tak přítomný a dávají dané scéně zajímavou osvětu hlavně co se týče charakteru postavy. Bojové scény samozřejmě nejsou vynechány a jako vždy choreograficky a kamerou dobře zpracovány. Snímek rozhodně bude pro nadšence válečných historických filmů značně nudný, ale tož u moralizujících snímků většinou tak bývá.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Nic zvláštního a od zkušenýho Jackieho bych čekal víc filmařiny i bojových scén ať vážných nebo legračních, asi už je fakt starej. Ale jinak se na to dalo koukat. 55%
Jamie76
Jamie76
4 257 bodů
9
Dokoukejte do konce! Je to hezký film. Spousta myšlenek a v roli starého válečníka, který je skromný a spokojí se s málem, neni nikdo jiný než sám JACKIE CHAN.