Hellboy

77%
Hellboy
Hellboy je amwrický fantasy film na motivy stejnojmenného komiksu. Hellboy byl během druhé světové války přivolán na Zemi šíleným Grigori Rasputinem, aby se stal poslem apokalypsy. Ze spárů nebezpečného zločince jej však zachránil zakladatel tajného Úřadu pro výzkum paranormálních jevů (Ú.V.P.J.) profesor Broom, který jej poté vychoval jako svého vlastního syna a pomohl mu rozvinout jeho výjimečné schopnosti. Hellboy se navzdory svému temnému původu zařadil k bojovníkům na straně dobra. V Ú.V.P.J. se Hellboy stal součástí zvláštní rodiny, do níž kromě něj a Brooma patří také telepatický "mořský muž" Abe Sapien a půvabná Liz Sherman, která disponuje schopností pyrokineze. Všichni dohromady tvoří hlavní obrannou linii před Rasputinem, který chce získat Hellboye zpět do své moci a využít jeho sil, aby mohl rozpoutat armageddon.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
V mých očích nejoblíbenější komiksová postava úžasně ztvárněná Ronem Perlmanem. Už od prvních jsem se do snímku zamiloval. Del Toro do Hellboy vtiskl svůj nezaměnitelný rukopis a my tak máme možnost pozorovat neuvěřitelnou akci s nejrůznějšími příšerami. Zkrátka výborné.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Zvláštní komiksový hrdina, který mi dosti připomíná lehce ogrilovaného Groma Hellscreama ze hry Warcraft 3 v rare úpravě. Film je to pěkný, akční a příběh je takový standardní, jak tomu u tohoto žánru bývá. Nic převratného, ale na "sympaťáka" Hellboye se mi dívá dobře.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Hellboy patří ke komiksu, který se hodně těžko převádí do filmové podoby. Kupodivu, první snímek, mimo jiné natáčený v Praze pod režijní a scénáristkou taktovkou Guillerma del Tora, nedopadl zase až tak hrozně, aby vypadal nejhůř. Naopak. Dopadl velice dobře. Vše zásadní je obsaženo a Ron Perlman v roli samotného Hellboye vynikl tak honosně, že vypadá, jakoby ze samotného komiksu skutečně přímo vyskočil. A Karel Roden v záporné roli opět ukázal, že na to prostě má. V akci a ve vizuálních efektech se netlačilo zase až tak moc na pilu, jak dnes bývá zvykem, a tak bylo dáno přirozené místo příběhu, který vyznívá tak, jak vyznívá. Celkově to však stále ještě pořád nějak nebylo ono a tak byl vytvořen Director's cut, což dává snímku zcela nový rozměr. Snímek je zábavný stejně tak dobře jako komiks. Příběh je jednoduchý a sepsaný přesně tak, jak si to autor předlohy Mike Mignola představoval. Jeho um Guillermo del Toro prostě trefil. Jedná se tedy o povedenou zábavnou adaptaci komiksového díla, které stojí za shlédnutí. Pro komiksové fanoušky doslova povinnost.


Dodatečné informace

Původní název:
Hellboy (více)
  • USA Hellboy
  • USA Hellboy - kangelane põrgust
  • USA Hellboy: O iroas tis kolasis
  • USA Super Sapiens
Premiéra v ČR:
9. 9. 2004
Země původu:
USA
Čeština:
Hellboy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Hellboy


Podobné


Powered byJustWatch