RED

75%
RED

Akční komedii RED natočil na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie Warrena Ellise a kreslíře Cully Hamnera režisér Robert Schwentke. Vypráví příběh penzionovaného agenta CIA Franka Mosese (Bruce Willis), který žije poklidně a idylicky na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli nastává souboj na život a na smrt mezi špičkovým, ale zestárlým agentem, a celým zbytkem CIA. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže.




Recenze: RED

Kinobox.cz
80%

Kdo vyrazí na RED s tím, že chce komiksový akční nářez, bude zklamán. RED je výrazně komornější, než jak stanoví moderní trendy a to zcela úmyslně. Po Predátorech, Expendables, A-Teamu a Zatím spolu, zatím živí je další oldschool týmovkou, která je sice méně efektní, než výše zmínění, na druhou stranu funguje lépe coby celek.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Důchodci? Ale kde že, herci v nejlepších letech nám naservírovali jeden z nejlepších akčních filmů roku 2010. Film obsahuje skvělé akční sekvence a servíruje nám úžasné scény do této doby mnou neviděné. Hlavně mi v hlavě uvízla scéna kdy Bruce vystupuje za jízdy z auta a přitom střílí. Jednohubka na víkendový večer,která vás nasytí na delší dobu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Starý dobrý Bruce Willis a skvělá parta kolem něj. "Starý" dobrý akční nářez. Herci, ani režisér brali film s velkým nadhledem a humorem a je to dobře, jinak by spousta nesmyslných scén udělala z filmu béčko. Pěkný akční komediální film, který nestárne.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Snímek je natočen na základě komiksu vydavatelství DC Comics a bohužel nijak zvlášť nevynikl. Sice, jak už dnes víme, vzniklo druhé volné pokračování, ale nijak zvlášť tomu stejně nepomohlo. Dosvědčuje to i fakt, že ani v Česku ještě onen komiks nebyl vydán. Přitom myšlenka není nijak špatná. I agenti CIA jednou odejdou do důchodu, ale jak žijí, co prožívají a jak se na nich projevuje bývalá aktivní služba ještě nikdy nebylo takto nezpracováno. Tvůrci to však nepojali zrovna dobře. Charaktery a psychologie postav jsou vyobrazeny dobře, ale námět děje je už bohužel velice provařený. Vždy jsou dva. Dostižení minulosti a nebo aktivita nového vedení. Zde je to druhé správně. O humorné situace na stáří tu samozřejmě nouze není a akční scény také nevypadají nijak špatně. Jen ten scénář. Ten se přeci jen ještě mohl o něco více dopilovat.


Dodatečné informace

Původní název:
Red (více)
  • Kanada RED
  • Kanada Red
  • Kanada RED: Vo výslužbe a extrémne nebezpeční
Premiéra v ČR:
28. 10. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
Kanada, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
58 mil. USD
Tržby:
199 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce RED


Podobné


Powered byJustWatch