Největší z Čechů

64%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nelítostný film. Možná až moc, protože se v tom obvinění celého češství (včetně všech hrdinů filmu) nenachází ani náznak východiska. Nicméně je to důležitý počin, který konečně "malého českého člověka" neoslavuje, ale kritizuje. Za to patří Sedláčkovi dík.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Jediné co bylo na tomto filmu zajímavé, byli ty kuriozity a senzace. Jinak nuda.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Kniha rekordů Šutky je pro mne 90% za velice, opravdu velice zdařilý dokumnet o rekordech,kterým se dá věřit i nemusí, film který mě nadchnul. Největší z Čechů je film o rekordech, mystifikaci, smutku, paradoxech, ale má své hranice, jakoby to natáčel štáb menší než byl ukázán ve filmu. Výborný Vyorálek. Plesl a skvělá mini epizoda s Annou Geislerovou. Velká pochvala za to, že lze věci dělat i v mini podmínkách. "Film" je to klubový, pojetím hodně televizní, ale s dobrým nápadem, ze kterého ( dle mě) šlo vytěžit daleko, daleko více. Překvapivě více absurdit, co lidi napadá ukázala poslední doba na TV obrazovkách. Tričko stilnox vypovídá asi o rozpoložení tvůrce filmu a tak to je cítit v celém filmu, ale proč ne,pokud to byl cíl....
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
7
Sedláček zkrátka točí jiné filmy. Jde proti proudu a divák si nemůže nevzpomenout (pokud viděl) na začátek Krejčíkova filmu Prodavač humoru. Směsice "rekordmanů" je dalším sedláčkovsko-formanovskou studií češství v těch nejbizarnějších podobách. Hlavou mi během filmu prolétly všechny ty soutěže Československo hledá talent a podobné ptákoviny, kde se celý televizní národ vychovává ke snu o pěti minutách slávy. Za tuhle reflexi (navíc skvěle okořeněnou neméně absurdním vhledem do světa filmařů, sponzorů a Státního fondu) patří režisérovi můj dík.
sek
427 bodů
8
Kuli kuli kuli!
fredyzh
17 bodů
Tož, myslel jsem, že to bude lepší.