Největší z Čechů

64%
Největší z Čechů
Plakát traileru

Jsou čtyři hlavní postavy na cestě: Režisér (Jaroslav Plesl), jeho Producentka (Simona Babčáková) a jejich Kameraman (Jiří Vyorálek) a Zvukařka (Johana Švarcová). Živořící umělci, kteří už sice mají za sebou filmy, co dostaly ceny, lvy, dobré kritiky a hrály se s úspěchem na řadě festivalů. Ale nechodí na ně diváci. Jejich další spolupráce se řítí do ztracena, protože životní projekt režiséra nezískal grant, což znamená, že se nebude točit. A tak čeká frustrovaný Režisér se svými spolupracovníky na svoji příležitost uprostřed rekordmanů v kuriózních disciplínách jako je prolézání sqashovou pálkou či sběr čtyřlístků. Jak tohle setkání dvou světů skončí? O čem bude Režisérův příští film?




Recenze: Největší z Čechů

Kinobox.cz
75%

Robert Sedláček v jednom z rozhovorů přiznal, že (dvanáctidenní!!!) natáčení Největšího z Čechů pro něho byly částečně prázdniny a částečně terapie. Bráno touto optikou, terapie dopadla skvěle: Neotřelé téma, odvážné zpracování, vynikající momenty, žádné trapnosti, nuda jen místy.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Nelítostný film. Možná až moc, protože se v tom obvinění celého češství (včetně všech hrdinů filmu) nenachází ani náznak východiska. Nicméně je to důležitý počin, který konečně "malého českého člověka" neoslavuje, ale kritizuje. Za to patří Sedláčkovi dík.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Jediné co bylo na tomto filmu zajímavé, byli ty kuriozity a senzace. Jinak nuda.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Kniha rekordů Šutky je pro mne 90% za velice, opravdu velice zdařilý dokumnet o rekordech,kterým se dá věřit i nemusí, film který mě nadchnul. Největší z Čechů je film o rekordech, mystifikaci, smutku, paradoxech, ale má své hranice, jakoby to natáčel štáb menší než byl ukázán ve filmu. Výborný Vyorálek. Plesl a skvělá mini epizoda s Annou Geislerovou. Velká pochvala za to, že lze věci dělat i v mini podmínkách. "Film" je to klubový, pojetím hodně televizní, ale s dobrým nápadem, ze kterého ( dle mě) šlo vytěžit daleko, daleko více. Překvapivě více absurdit, co lidi napadá ukázala poslední doba na TV obrazovkách. Tričko stilnox vypovídá asi o rozpoložení tvůrce filmu a tak to je cítit v celém filmu, ale proč ne,pokud to byl cíl....

Dodatečné informace

Původní název:
Největší z Čechů (více)
  • Česká republika Největší z Čechů
Premiéra v ČR:
26. 8. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Největší z Čechů je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch