Piko

56%
Piko
Plakát traileru

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi, jež se naopak staly osou filmového vyprávění…V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života.




Recenze: Piko

Kinobox.cz
35%

Dějiny se totiž nebudou ptát na to, kolik film stál (6,5 milionu korun je na celovečerák směšně málo), ale na kvalitu. A bojím se, že v tomhle souboji Piko s takovou Katkou prohraje na celé čáře, protože Piko je jen taková videokašírka, zatímco Katka skutečné pervitinové peklo.


Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Piko je určitě zvláštní tím, že je to film spojený s reálnými postavami, které se ve filmu objevují a vyprávějí. Už tento nápad má u mě nějaké to procento navíc. Výkony herců nejsou nějak oslnivé, ale celé to do sebe zapadlo a Piko se mi prostě líbí. 70%
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
7
Po delší době film s drogovou tématikou z české produkce, navíc inspirovaný reálnými událostmi z života drogových veteránů. Takže očekávání z mé strany byla velká, bohužel ne uplně naplněná, ale i tak jsem z kina odcházela celkem spokojená a určitě se na Piko po nějakém čase znovu ráda podívám.
saboter
saboter
3 564 bodů
5
Solidní film z podsvětí Česka a pohled jak to bylo v rodinách jak stašné to bylo jak stašné no ale celkem se film moh povést dalko víc a to jak příběhově protože působý spíš jako dokument a ne jako příběhové drama a to je pravě to špatné hrajesi v jednu chvíly jako dokument a pak zas jako drama a to bolý protože to mohly dramatičnosti využít.

Dodatečné informace

Původní název:
Piko (více)
  • Česká republika Piko
  • Česká republika Cestou z pekla
  • Česká republika One Way Ticket
  • Česká republika PIKO
Premiéra v ČR:
11. 11. 2010
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika